Speltips/rek & odds: Djurgården – Gefle 4/10

Spelbloggare Publicerat: 3 oktober 2014
Häcken - Djurgården 28/7 2014
Foto: Bildbyrån

Gefle reser ner till Stockholm för ett besök på Tele2 Arena. Finns det kraft att lyckas stjäla med sig åtminstone en poäng?

Djurgården är en för tillfället välmående fotbollsklubb. Har rett ut de mest krisande ekonomiska problemen samtidigt som de sportsliga resultaten börjat komma. Man hittas på den övre halvan av tabellen, mer bestämt på sjätteplats. Fram till den förra omgången var man med i jakten på en Europabiljett, men formtoppade IFK Göteborg var snäppet för starka på Gamla Ullevi och slutsiffrorna skrevs 2-1 i IFK:s favör. Nu handlar det mest om att avsluta snyggt.

Inför den matchen hade stockholmarna fem vinster på de sex senaste matcherna och en målskillnad på 15-1. Försvarsspelet har fungerat fint sedan Fredrik Stenman kom in och skapat mittlås tillsammans med Emil Bergström. Framåt är nyförvärvet Sebastian Andersson extremt vass. På sina nio matcher med klubben, varav sju från start, har han hittat nätet sex gånger.

Mark Mayambela och Nahir Oyal drog olyckligt på sig skador i samband med en U21-match i veckan och således utanför truppen. Irrationelle Mayambela kan vara en vitamininjektion att byta in vid eventuellt dödsläge i matchen. Men egentligen inga jättetuffa avbräck för Pelle Olsson att hantera.

1-1 sex av tio gånger

Gefle kämpar för sin vidareexistens i Allsvenskan och har just nu lika många poäng som kvalplatsplacerade IFK Norrköping, men bättre målskillnad. Historien talar för att de kommer klara kontraktet, då de nästan alltid hittas strax över bottentrion när säsongerna summeras. Men det här är också första säsongen på länge utan Pelle Olsson vid rodret – han hittas ju i just Djurgården nu.

Man är i en tuff period med en vinst och fem förluster på lagets senaste matcher. Dock har det varit en hel del tuffa matcher mot bland annat topplagen Göteborg och Elfsborg samt formstarka Örebro. På bortaplan har det bara blivit en vinst på tretton försök – och den kom mot jumbon Brommapojkarna.

Jonas Olsson och Johan Oremo är nya på skadelistan. Tufft att bli av med Oremo. Anfallskraften är därmed inte alls lika stor.

Inbördesstatistiken är rätt intressant mellan de här klubbarna. Det brukar alltid bli jämnt och på de tio senaste matcherna lagen emellan, har sex slutat 1-1. Åtta av matcherna har slutat oavgjort.

Vi tror att det blir tätt och jämnt även här. Gefle kommer till Stockholm och är garanterat nöjda med ett kryss på förhand. Spelar kompakt och är svåra att få hål på. Trots att man hittas så långt ner i tabellen har man faktiskt släppt in minst av dem på den undre halvan.

DIF har spottat in en hel del baljor på sistone, men i de två senaste hemmamatcherna har det bara blivit en framåt – och det har varit mot lag som backat hem tidigt, som vi väntar oss att Gefle kommer göra här.

Ser helt enkelt framför mig en målsnål tillställning… Under 3,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt tre) liras till x1,75.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 1,45 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,65 betsson logo 1 000 kr
Gefle 8,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,30 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 3,0 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 16:00, 4/10
TV: 
cmorefotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av:  Emil Jakobsson