Speltips/rek & odds: Djurgården – Leksand 26/12

Emil Jakobsson Publicerat: 25 december 2014
Djurgården - Leksand 26/12 2014 speltips SHL
Foto: Bildbyrån

SHL är tillbaka på annandagen med en full omgång och här hittar ni vårt speltips till det klassiska mötet mellan Djurgården och Leksand som spelas i Globen under fredagen.

Djurgården stod för en stark insats precis innan juluppehållet när de tvingade fram en förlängning och sedan en straffläggning borta mot Skellefteå, de blev genom det tredje laget för säsongen att få med sig poäng från en bortamatch mot Skellefteå.

Faktum är att Djurgårdens fyra senaste matcher gått till förlängning men de har bara vunnit en av dem. Hemma i Stockholm har de däremot vunnit fyra av deras fem senaste matcher men fredagens drabbning mot Leksand kommer spelas i ett slutsålt Globen, inte i Hovet där Djurgården vanligtvis spelar. Inramningen lär med andra ord bli väldigt speciell när nästan 14 000 personer vill göra sina röster hörda.

Bara tre segrar på 14 bortamatcher

Gästande Leksand har samtidigt gått tungt på bortaplan den här säsongen. Bara tre segrar på 14 matcher har det blivit men två av de segrarna har kommit under de fyra senaste bortamatcherna. Kanske har vi sett ett trendbrott när det gäller deras bortaspel?

Även Leksand stod för en stark insats innan juluppehållet. De slog Frölunda med 2-1 efter förlängning hemma i Dalarna och har två segrar och tre förluster över deras fem senaste matcher.

Säsongens två första matcher mellan lagen har båda slutat med hemmasegrar. Det blev 4-1 till Djurgården i september och nu senast i slutet av november vann Leksand sin hemmamatch med 5-3.

Under 1,5 mål första 20?

Vårt spel för dagen blir under 1,5 mål i den första perioden. Bara en av Djurgårdens sex senaste matcher har till exempel haft över 1,5 mål i den första perioden och de har jobbat till sig en hel del poäng den senaste tiden genom sitt täta spel. De har inte släppt in mer än två mål under ordinarie matchtid i någon av deras fyra senaste matcher och på hemmaplan har de sju raka matcher med max två insläppta bakom sig under ordinarie matchtid.

Leksand brukar däremot dra upp målsnittet i de matcher de medverkar i men trots det tror vi på en tät första period. Det har nämligen blivit under 1,5 mål i den första perioden i tre av deras fyra senaste matcher och båda matcherna mellan lagen den här säsongen har haft ställningen 1-0 efter 20 minuters spel.

Det brukar samtidigt vara lite lägre tempo efter ett uppehåll, speciellt i första perioden innan de börjar hitta in i matchtempot igen.

Under 1,5 mål i första perioden spelas till 1,7 hos Ladbrokes, saknar ni konto hos dem får ni ett bonusspel värt 1 000 kr här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,05 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Leksand 3,3 comeon logo 3 000 kr
Under 5,5 mål 1,57 redbet logo 1 200 kr
Över 5,5 mål 2,5 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 1,5 mål i första perioden
Odds: 1,7 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Fredag 26/12 kl 16:00
TV:  cmorehockey logocmorelivefyra logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo