Speltips/rek & odds: Djurgården – Skellefteå 20/11

Spelbloggare Publicerat: 20 november 2014
djurgården skellefteå 20/11
Foto: BildbyrånDjurgår

Med brutna sviter senast – äntrar Djurgården och Skellefteå Hovets is när tre friska pinnar står på spel.

Sju raka matcher med poäng hade Djurgården inför bortamötet mot Leksand i tisdags. I en svängig och underhållande ishockeymatch drog hemmalaget det längsta strået och vann med 5-3. Stockholmarna var vid flera tillfällen ofokuserade och gjorde enkla misstag, inte minst var inledningen på matchen dåligt genomförd.

– Vi är inte riktigt beredda och kommer undan första perioden med blotta förskräckelsen. Efter vår kvittering i andra somnar vi in igen och när de gör sitt femte mål i tredje går luften ur oss. Vi ser tomma ut i ögonen och hade inte samma glöd och energi som vi haft tidigare. Det är fullt naturligt att det kommer sådana här matcher då och då, sa DIF-tränaren Hans Särkijärvi på presskonferensen efter matchen.

Och ja, det här kändes lite som ett tillfälligt bottennapp. Dessa typer av nederlag kommer alltid när spelschemat är så pass tätt och lagen så jämna som de är i SHL. Formen får ändå bedömas bra i ett Djurgården som växer vecka efter vecka; utvecklar spelet och presterar över förväntan.

Offensiva problem

Skellefteå hade två raka förluster, fyra förluster på de fem senaste – innan mötet mot Örebro HK hemma på Skellefteå Kraft Arena nu senast. 2-1 skrevs segersiffrorna – och vinsten var oerhört viktig för självförtroendet. Nu har man dessutom häng på Frölunda som övertog förstaplatsen under SAIK:s poängsnåla period.

Vanligtvis är Skellefteå oerhört starka offensivt – kanske starkast i SHL. Nu har man dock haft enorma problem med målskyttet; fyra gjorda mål på de tre senaste matcherna är självfallet inte okej för en serietvåa.

I 2-1-vinsten mot Örebro var offensiven knappast sprudlande, men tack vare fenomenalt målvaktsspel av Erik Hanses – räddningsprocent på 96,6 – blev det ändå en seger.

Djurgårdens Mikael Tellqvist släppte förvisso in fem puckar bakom sig senast, men fick ändå beröm för att ha gjort en stabil insats när resten av defensiven svek. Inte den mest tacksamma uppgiften var det han ställdes inför, helt enkelt. Räkna med att DIF kommer göra grundjobbet noggrannare här och fokusera hårt på försvarsspelet.

Så, ett Skellefteå med offensiva bekymmer, två formstarka keepers – ja, det luktar målsnålt, tycker jag.

Under 5,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt fem) är acceptabelt till 1,79 gånger pengarna. Linan har blivit understigen i Djurgårdens tre senaste matcher på Hovet.

2-2?

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Djurgården 3,25 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,20 comeon logo 3 000 kr
Skellefteå 2,10 williamhill logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 2,13 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 4,5 mål 1,76 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,0 mål
Odds: 1,79 (Jämför alla odds)
Bolag: ComeOn! (3 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00, 20/11
TV:  cmoresport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Emil Jakobsson