Speltips/rek & odds: Elfsborg – AIK 28/9

Spelbloggare Publicerat: 28 september 2014
ife aik 28/9
Foto: Bildbyrån

Jakten på Europaplatserna fortsätter och under söndagen utspelas en riktig sexpoängsmatch på Borås Arena mellan Elfsborg och AIK.

Elfsborg tog över andraplatsen i serien från just AIK i den förra omgången efter 1-0 mot Gefle samtidigt som AIK förlorade borta mot Mjällby med de omvända siffrorna. Det var Stockholmarnas tredje raka förlust – samtliga mot lag på den undre seriehalvan.

Kanske ännu mer anmärkningsvärt att AIK bara gjort ett mål på dessa matcher och således blivit nollade i två – första gångerna på hela säsongen. Tidigare har man gjort massvis av mål. Det offensiva spelet har blommat, till skillnad från defensiven. Man har faktiskt släppt in flest mål av lagen på den övre tabellhalvan.

Svårt att hitta en förklaring till formsvackan, men bra har det inte sett ut. Skapar relativt få målchanser och är allt annat än distinkta när de väl kommer. Hade till exempel två kalasmöjligheter inom loppet av de första tio minuterna mot Mjällby, men utanför båda gångerna. Ska även nämnas att man haft en del oflyt också; fyra stolpträffar på de här tre matcherna talar för sig självt.

Skadorna är fortsatt många. Per Karlsson, Panajotis Dimitriadis, Nicklas Maripuu, Anton Salétros och Lalawélé Atakora är fortsatt otillgängliga och eländet blev inte mindre när lagets poängkung, Henok Goitom, blev skadad under ett träningspass häromdagen. Anfallaren väntas vara borta i närmare tre veckor.

Sex raka hållna nollor på Borås Arena

Elfsborgs form är mer svårbedömd. Efter uppehållet – en vinst, ett kryss och en torsk. Senast, hemma mot Gefle, gjorde Johan Larsson matchens enda mål. En oerhört stärkande seger, menar klubbens assisterande tränare, Jan Mian.

– Det kändes som att vi verkligen behövde en seger. Det var viktigt för oss.

– Vi tappar även mindre boll centralt idag jämfört med de senaste matcherna. Försvarsarbetet är väldigt bra trots att Gefle skapar chanser. Det är mycket i försvarsspelet som är bra, aggressiviteten från våra ytterbackar och positionsspelet överlag, säger han till klubbens hemsida.

Det här försvarsspelet har varit skrämmande bra på Borås Arena den senaste tiden. Man har hållit nollan i de sex senaste matcherna på arenan, vunnit fem av dessa, och inte torskat på de sju senaste.

Kanske ingen jätteskräll, ändå. Vi vet sedan tidigare säsonger att Elfsborg är starka hemma på konstgräset.

Lasse Nilsson är ensam på skadelistan för hemmalaget.

Vårt huvudspel blir under 2,5 mål till x2,15 – ett överodds utan dess like. Som nämnt, ett AIK med måltorka som dessutom saknar den offensive kuggen Henok Goitom. Tre av lagets fem senaste matcher har gått under linan.

Elfsborg har sex matcher i följd där linan blivit understigen. Sex raka hållna nollor på Borås Arena, dessutom.

Ja, vi tycker helt enkelt att oddsen är felsatta här.

Sidospelet blir Elfsborg att vinna och under 2,5 mål till 5,50. Formen, hemmaplan, konstgräs och inbördesstatistiken talar för boråsarna. AIK har inte vunnit på Borås Arena på de senaste tolv försöken.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Elfsborg 2,00 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 williamhill logo 1 000 kr
AIK 3,90 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,79 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Elfsborg att vinna & under 2,5 mål
Odds: 2,15 (Jämför alla odds)
5,50 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 17:30, 28/9
TV:  cmoresport logo viaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson