Speltips/rek & odds, EM-kval U21: Sverige – Grekland

Spelbloggare Publicerat: 4 september 2014

Speltips/rek och oddsSvenska U21-landslaget spelar med kniven mot strupen när det är två omgångar kvar i EM-kvalgruppen. Under fredagen kan Grekland krossa den blågula drömmen på Örjans Vall.

Med sex pinnar kvar att spela om, är fortfarande fyra av fem landslag med och slåss om första- respektive andraplatsen. Mellan fyran Sverige och tvåan Grekland skiljer endast två pinnar… Ödesmatch deluxe, detta.
– Det är klart att det är en väldigt inspirerande match och jag tror att alla i truppen är inspirerade och verkligen ser fram emot den. Det är ju på nåt sätt en måstematch, men också en möjlighet att öppna upp chansen att ta sig vidare, säger PSV-mittfältaren Oscar Hiljemark till svenskfotboll.se.

Följande trupp har Håkan Ericson knåpat ihop tillsammans med sin högra hand, Andreas Pettersson:

Målvakter: Patrik Carlgren, Andreas Linde

Backar: Ludwig Agustinsson,Joseph Baffo, Filip Helander, Sebastian Holmén, Emil Krafth, Isak Ssweankambo,

Mittfälare/Anfallare: John Guidetti, Simon Gustafsson, Oscar Hiljemark, Abdul Khalili, Isaac Kiese Thelin, Simon Kroon, Sam Larsson, Oscar Lewicki, Kristoffer Olsson, Simon Tibbling, Victor Lindelöf, Gustav Engvall.

Några spelare som tidigare spelat frekvent i kvalet och nu lämnas utanför truppen är Mattias Johansson, Viktor Claesson, Melker Hallberg och Robin Quaison. Kaptenen och mittbacken Alexander Milosevic har dragit på sig för många ostskivor och är avstängd.

Intressant att Guidetti, som inte spelat a-lagsfotboll på ett bra tag, är med i truppen. Kvalitén finns där, men frågetecken kring formen, givetvis.

Bortsett från en träningskamp mot Slovakien i juni, har U21-laget inte spelat sedan början av mars.

Kontringsstarka greker

Det här grekiska ungdomslaget är självklart influerat av den strikta defensiva filosofin från a-laget – backar hemåt och kontrar vid tillfälle. Dock har de ännu inte blivit lika sjukligt disciplinerade som de äldre herrarna.
– Jag tror att de kommer att ligga i ett ganska lågt försvarsspel och vara väldigt täta och de kommer att jobba med sina kontringar som de gjorde även på hemmaplan. Det är där som de har sin absoluta styrka, säger Ericson om Grekland.

Den matchen vår svenske tränare talar om är 1-5-förlusten i Grekland. En match där de blågula helt enkelt fick se sig ett gäng nummer för små – och enklare blev det inte när keepern Patrik Carlgren blev utvisad strax innan halvtid, men det är ingen ursäkt; Grekland ledde redan då med 2-1.

Sverige ska ändå ha en bra chans här. Förlusten i sig var en missräkning av den värre modellen, men Grekland är klart sämre på bortaplan samtidigt som Sverige är starka här hemma. Dock får vi endast snåla 2,05 för ettan och undviker den.

Istället tittar vi på ett målöverspel. Sex mål sist lagen möttes – nu är båda verkligen i behov av tre pinnar. Vid ett eventuellt oavgjort resultat kommer bägge parter gå för segern. Och tar Grekland ledningen smakar detta ännu överspelet ännu godare – som nämnt, deras främsta styrka är kontringsspelet.

Alexander Milosevic borta nu också, vilket innebär att mittlåset försämras betydligt, oavsett ersättare.

Sveriges matcher har snittat exakt fyra mål i gruppspelet – Greklands ~3,8… Har svårt att se det bli färre än tre mål i här bataljen. Över 2,5 mål synas till godkända 1,75 gånger pengarna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 2,05 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Grekland 3,45 betsafe logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,75 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 18:00, 5/9
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens senaste matcher 2014:

Sverige U21
9/6 Sverige – Slovakien (träningsmatch) 1-0
5/3 Malta – Sverige 1-2
Grekland U21
5/3 Grekland – Turkiet 2-1

 

Skrivet av:  Emil Jakobsson