Speltips/rek & odds: Everton – Lille 6/11

Emil Jakobsson Publicerat: 5 november 2014
Speltips & odds: Everton - Lille Europa League 6/11 2014
Foto: Bildbyrån

Europa League är tillbaka och en av torsdagens på förhand mest spännande matcher är mellan engelska Everton samt franska Lille som sänds av TV4 Sport. Här hittar ni vårt speltips till matchen.

Det är jämnt i grupp H. Everton toppar gruppen med fem poäng men jagas av Wolfsburg på fyra, Lille på tre och Krasnodar med två poäng. En förlust för Everton samtidigt som Wolfsburg slår Krasnodar under torsdagen skulle med andra ord betyda att de trillar ner från första till tredjeplats i gruppen.

När lagen möttes i Frankrike i slutet av oktober slutade matchen 0-0 och båda lagen stod för stabila defensiva insatser.

Lille ligger på en tolfteplats i Ligue 1 och formen är inte direkt den bästa. De har sex raka matcher utan seger och bara en seger på de tio senaste. Men de har en styrka i sin defensiv vilket gör att de ofta får med sig oavgjorda resultat från täta matcher. Fem av de tio senaste matcherna har slutat oavgjort och på de tolv senaste matcherna har de släppt in max ett mål i nio matcherna.

För hemmalaget Everton har säsongen inte riktigt börjat som de hoppats på. Efter tio omgångar av Premier League ligger de nia med bara 13 inspelade poäng. Ser vi till formen har den två oavgjorda, två segrar och en förlust under de fem senaste. Inte heller hemma på Goodison Park har spelet sett speciellt bra ut. Där har de två segrar, en oavgjord och två förluster under de fem senaste matcherna.

Hela 17 av 19 matcher under 2,5 mål

Vi håller Everton som favoriter och ettan till 1,83 är ett klart tänkbart spel men vi väljer istället att testa underspelet, mycket på grund av Lille. Hela 17 av fransmännens 19 senaste matcher har gått under 2,5 mål och nu senast mot Everton visade dem att defensiven håller även mot Premier League-motstånd.

Ser vi till deras matcher i Europa League den här säsongen har alla tre matcher gått under 2,5 mål och de har inte gjort mer än ett mål i någon av matcherna och inte heller släppt in mer än ett mål i någon av matcherna.

Everton har samtidigt hållit nollan i tre av deras fyra senaste matcher och bara lyckats göra ett mål på deras två senaste matcher i Europa League. Ser vi till alla tävlingar har fyra av Evertons sex senaste matcher gått under 2,5 mål.

Deras senaste hemmamatch som spelades nu i helgen mot Swansea slutade samtidigt 0-0 och under 2,5 mål till oddset 1,72 hos Redbet är taget. Saknar ni konto hos Redbet erbjuder de en unik bonus som ni bara kan få via Spelbloggare.se. Ange bonuskoden SBLOGG när ni skapar kontot via denna länk, sätt sedan in 1 200 kr och få 1 200 kr bonus.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Everton 1,83 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Lille 5,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,72 redbet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,12 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,72 (Jämför alla odds)
Bolag: Redbet (1 200 kr unik bonus)
Spelstopp: Torsdag 6/11 kl 21:00
TV:  tvfyrasport logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo