Speltips/rek & odds: Everton – Manchester City 10/11

Emil Jakobsson Publicerat: 10 januari 2015

Everton - Manchester City 10/1 2015 speltips & odds
Manchester City har verkligen fått upp farten och jagar Chelsea i toppen av tabellen när de under lördagen gästar formsvaga Everton i jakten på tre nya poäng.

Manchester City roterade friskt i truppen inför FA-cupmötet mot Sheffield Wednesday i söndags som de vann med 2-1. Segern betyder att de nu har elva segrar och en oavgjord på deras tolv senaste matcher.

På bortaplan har de nu fem raka segrar bakom sig och bara en förlust på de tio senaste bortamatcherna. Däremot har kanske inte motståndet varit det svåraste under dessa fem matcher då de bland annat mött Leicester, West Bromwich och Sunderland. Men Everton är inte heller direkt någon stark motståndare just nu.

City har vunnit tre raka matcher mot Everton, bland annat mötet i våras på Goodison Park som de vann med 2-3.

Båda lagen saknar viktiga spelare

Everton spelade samtidigt 1-1 mot West Ham i FA-cupen i tisdags, ett resultat som betydde att vårt speltips till den matchen West Ham +0,5 satt fint. Evertons kvittering kom dessutom först på stopptid. Innan krysset mot West Ham hade de fyra raka förluster och de har bara vunnit en av deras tio senaste matcher.

Även om de bara vunnit en av deras fem senaste hemmamatcher har de bara släppt in fem mål under dessa fem matcher, de är med andra ord inte tal om några stora kollapser.

Båda lagen saknar samtidigt viktiga spelare. City får klara sig utan Touré som deltar i afrikanska mästerskapen. Agüero, Dzeko samt Kompany är alla tillbaka i träning men det är ännu osäkert om de kan spela mot Everton och i så fall hur länge.

Everton saknar samtidigt hela åtta spelare på grund av skador och Atsu som deltar i afrikanska mästerskapen. Inte minst deras defensiv är drabbad av dessa skador. När vi väger ihop de två lagens skadelägen är det betydligt värre för Everton, speciellt eftersom de har en betydligt tunnare trupp. City har samtidigt radat upp en hel del fina resultat den senaste tiden även utan sina stjärnor. Det som sticker ut för dem är att Touré nu är borta på mittfältet men trots det tror vi att City vinner här.

Everton är verkligen inte i form just nu och City trummar samtidigt på och spelet sitter som det ska. Everton har samtidigt en tunnare trupp, fler skador och det täta spelschemat här runt jul påverkar dem mer än City som dels roterade en hel del men som dessutom fått två dagar extra spelledigt jämfört med Everton.

Tvåan spelas till oddset 1,91 hos Ladbrokes. Saknar ni konto hos dem får ni ett bonusspel värt 1 000 kr här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Everton 4,33 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,75 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Manchester City 1,91 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,2 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,74 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Manchester City
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Lördag 10/1 kl 16:00
TV:  viasatsport logo Ej viaplay eller parabol (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo