Speltips/rek & odds: Falkenberg – AIK 20/7

Spelbloggare Publicerat: 19 juli 2014
FFF - AIK 20/7
Foto: Bildbyrån

Hemmastarka Falkenberg får besök av storstads- tillika toppklubben AIK under söndagen. Kan man hämta in en pinne, månne?

FFF håller på att skapa avstånd ner till botten i Allsvenskan, men kryssar alldeles för mycket för att det ska hålla i längden. Efter uppehållet; två oavgjorda i följd. På de åtta senaste; två vinster, fem kryss och en förlust.

Henke Larsson har en drömsituation till matchen. Hela laget är att tillgå – inga skador eller avstängningar. Det innebär att konkurrenssituationen på mittfältet blir ännu tuffare. Nyförvärvet Patrik Ingelsten, senast Mjällby, finns med i matchtruppen.

AIK har en fenomenal chans att pressa på serieledande Malmö, som mycket väl kan tappa poäng borta mot Kalmar. Skulle det perfekta scenariot inträffa, det vill säga vinst för AIK och förlust för Malmö, skiljer det endast två pinnar mellan lagen.

Stockholmarnas form är extremt svårbedömd. Efter uppehållet, två 3-0-vinster mot Åtvidaberg och Kalmar i Allsvenskan. Men tidigare i veckan, förlust mot Linfield i EL-kvalet. Ett riktigt bottennapp.

Befriade från skador är även AIK, men startspelarna Nils-Erik Johansson och Nabil Bahoui är avstängda efter för många synade ostskivor.

AIK tröttkörda?

Tycker vi har rätt klara förutsättningar, ändå. Ett AIK som kommer jaga tre pinnar, ett FFF som lär vara nöjda med oavgjort. Taktpinnen kommer lämnas över till gästerna, vilket kan vara en fördel för Larssons mannar. Kontringsspelet är vasst och nu när Godsway Donyoh är tillbaka har man en vindsnabb topp, med fina spetskvalitéer.

Som nämnt, så kryssar FFF en hel del. På hemmaplan har man tre kryss och en vinst på de fyra senaste. Att de skulle vinna över AIK skulle vara en superskräll. En nästan otänkbar sådan.

Finns lite som tyder på att AIK kan få problem också. När avspark tas har man bara fått vila i tre dagar sedan EL-matchen. Dessutom, tunga avbräck.

2,05 får vi för tvåan. Ett helt okej odds, faktiskt; men vi har hittat finare spelvärde. För bortalaget inget spel – oavgjort, får vi 1,80. Detta betyder pengarna tillbaka vid AIK-seger, vinst vid kryss och förlust om FFF vinner. Det kliver vi in på.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Falkenberg 3,90 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 unibet logo 1 200 kr
AIK 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,90 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Bortalaget inget spel – oavgjort
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 20/7
TV:  cmoresport logo tv4sport logo viaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Falkenberg
12/7 Mjällby – Falkenberg 1-1
5/7 Falkenberg – Halmstad 1-1
1/6 Helsingborg – Falkenberg 1-0
24/5 Falkenberg – Häcken 1-1
15/5 Norrköping – Falkenberg 0-3
AIK
17/7 Linfield – AIK 1-0
12/7 AIK – Kalmar 3-0
7/7 Åtvidaberg – AIK  0-3
18/6 Örebro – AIK (träningsmatch) 3-0
2/6 AIK – Brommapojkarna 4-2

 

Skrivet av: Emil Jakobsson