Speltips/rek & odds: Falkenberg – Helsingborg 20/10

Spelbloggare Publicerat: 19 oktober 2014
fff hif 20/10
Foto: Bildbyrån

Falkenbergs strider för sin överlevnad i det svenska finrummet. Under måndagen kommer Helsingborg, som bara har enstaka placeringar att spela för, på besök till IP.

Det här är ett kanonläge för Falkenberg att skapa sig andrum i slutspurten av säsongen, då Gefle förlorade sin match under söndagen. Man hittas just nu på negativ kvalplats, men har en match mindre spelad än nämnda Gefle. Just nu är det bara målskillnaden som skiljer mellan lagen.

Efter sex förluster efter varandra hittades formen strax innan uppehållet. Man avslutade med två vinster mot Norrköping respektive Häcken. Frågan är om man lyckats konservera formen över uppehållet.

På hemmaplan har man godkända 5-3-5.

Skicklige Christoffer Carlsson är skadad, men å andra sidan; är det i någon lagdel man är breda – så är det mittfältet. Finns flera fullgoda ersättare.

Intressant kuriosa är att FFF:s tränare Henke Larssons son, sjuttonåriga Jordan, spelar i Helsingborg. Han förväntas inte starta, men kan mycket väl få hoppa in och spela några minuter.

Sex bortamatcher utan förlust

Gästande Helsingborg är även de formstarka, men har, till skillnad från FFF, varit det över en längre period. Vårsäsongen var förvisso ett makabert misslyckande – efter sommaruppehållet har det däremot gått klart bättre. Några färgstarka värvningar och resultaten har bara blivit bättre och bättre desto längre säsongen lidit.

Bara att titta på resultaten innan uppehållet. Fyra vinster och ett kryss på de fem senaste. Mest meriterande; segern hemma mot AIK och det oavgjorda resultatet borta mot lokalrivalen tillika svenska mästarna Malmö.

HIF har den blygsamma resultatraden 3-4-6 utanför Olympia, men det är irrelevant här. Statistiken har präglats hårt av den svaga inledningen av säsongen. För tillfället är man obesegrade i sex raka bortamatcher (2-4-0).

Victor Pålsson är den enda nyheten på frånvarolistan. Avstängd.

Målskyttespelet betalar bra

1×2-marknaden är täckt rättvist av spelbolagen. Dnb-tvåan är spelbar till 1,86 gånger pengarna, men vi hoppar den och tittar på ett målskyttespel istället.

David Accam är mer eller mindre HIF:s offensiv. Han har själv gjort 17 av lagets 40 mål och leder även den interna passningsligan på fyra framspelningar. Här har vi en framtida utlandsstjärna framför oss, allt annat vore en superskräll.

Han har antecknats i målprotokollet i tre av de fyra senaste matcherna och formen ser fin ut.

Unibet betalar fina 2,60x för målskyttespelet, vilket är mer än sex tiondelar högre än närmaste konkurrent. Synas.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Falkenberg 2,75 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,55 comeon logo 3 000 kr
Helsingborg 2,55 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,35 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,62 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: David Accam målskytt ”anytime”
Odds: 2,60 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 20/10
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras cirka 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson