Speltips/rek & odds: Färjestad – Brynäs 13/11

Emil Jakobsson Publicerat: 12 november 2014

Färjestad - Brynäs 13/11 2014 speltips & oddsTre poäng och ett kvalstreck är det enda som skiljer Färjestad och Brynäs inför deras viktiga möte under torsdagen. En seger för hemmalaget betyder att de byter plats med Brynäs och landar ovanför kvalstrecket.

Brynäs var inför säsongen mer tippade att ligga en bit ner i tabellen, men det var inte många som tippade att Färjestad skulle ligga tre poäng från jumboplatsen efter 18 spelade omgångar. Visst, de brukar sällan starta säsongerna starkt men så här dåligt var det nog inte många som trodde det skulle inleda.

Karlstadslaget hade en period med bara en seger på nio omgångar under oktober men sen under månadens sista vecka lyckades de vinna två raka matcher. Men precis innan uppehållet gick de på en mina borta mot Luleå där de hade en 2-0-ledning men tappade och förlorade med 3-2 efter straffar.

Däremot har spelet hemma i Löfbergs Arena inte alls fungerat. De är seriens sämsta hemmalag med bara två trepoängare efter sex hemmamatcher. Totalt har de spelat in åtta poäng på hemmaplan. Däremot har både segrarna på hemmaplan kommit under deras tre senaste hemmamatcher och kanske har de hittat rätt även på hemmaplan nu? Bland annat slog de Skellefteå i Löfbergs Arena med 6-3 i slutet av oktober.

Sju förluster på nio bortamatcher

Gästande Brynäs trivs samtidigt inte på bortaplan. De rankas som SHL:s åttonde bästa hemmalag men bara elfte bästa bortalag. På nio bortamatcher har de två trepoängare och sju förluster under ordinarie matchtid, med andra ord bara sex inspelade poäng.

Formen är samtidigt bedrövlig. De förlorade sex raka matcher inför uppehållet och främst är det defensiven som sviker dem. De släppte till exempel in 30 mål under de sex förlusterna innan uppehållet, ett snitt på hela fem mål per match.

Deras senaste match var borta mot Växjö, en match de förlorade med 5-2.

Brynäs vann säsongens första match mot Färjestad som spelades hemma i Gävle med 5-2 men under torsdagen ska de som sagt spela på bortaplan.

Förra säsongen vann Färjestad sju av tio matcher mot Brynäs och vi väljer att spela ettan här. Färjestad var på gång innan uppehållet med två raka segrar innan straffnederlaget mot Luleå och har i grunden ett bättre lag än Brynäs även om de inte fått ut det än. Deras två segrar på de tre senaste hemmamatcherna är också en indikation på att hemmaplan kan bli en fördel här.

Ettan betalar 1,9 hos William Hill (nya kunder får 1 000 kr bonus) och vi ser ett väldigt bra spelvärde i det oddset.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Färjestad 1,9 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,15 comeon logo 3 000 kr
Brynäs 3,75 comeon logo 3 000 kr
Under 5,5 mål 1,63 titanbet logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,35 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Färjestad vinner
Odds: 1,9 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 13/11 kl 19:00
TV:  cmorehockey logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo