Speltips/rek & odds: Färjestad – HV71 11/12

Emil Jakobsson Publicerat: 10 december 2014
SHL Speltips & odds,Färjestad - HV71 11/12 2014
Foto: Bildbyrån

Hemmaplan verkar vara en nackdel när Färjestad och HV71 mäter krafterna i SHL. Blir det fallet även under torsdagen när det är dags för säsongens tredje möte mellan lagen?

Den här säsongen vann HV71 det första mötet i Karlstad med 2-1 i mitten av oktober och i mitten av november vann Färjestad matchen i Jönköping med 0-1. Två bortasegrar efter två täta matcher. Även om vi ser över tidigare säsonger ser vi att bortalaget faktiskt vunnit elva av de 18 senaste matcherna. En ganska anmärkningsvärd statistik.

En annan trend som är tydlig den här säsongen är att HV71 är ett lag med tydliga och ofta långa sviter. Efter en period med tio segrar på elva matcher förlorade de plötsligt sex raka matcher. De följdes upp av fyra raka segrar och nu kommer de in till matchen mot Färjestad med två raka förluster.

De förlorade borta mot Växjö i derbyt med 3-2 och nu senast föll de hemma mot Linköping efter straffar.

Tre raka segrar bakom sig

Färjestad är samtidigt pressade i botten av tabellen. Bara fem poäng skiljer det till jumbon Leksand och varje poäng är viktigt just nu. Men de har samtidigt hittat ett sätta att vinna och har nu tre raka segrar bakom sig. Nu senast slog de Djurgården med 3-2 efter förlängning och innan det Modo med 3-2 efter straffar på hemmaplan.

Värt att notera är även att båda lagen varit spellediga sedan i lördags då de redan är utslagna ur CHL.

När vi väger lagens styrkor/svagheter, aktuella form samt hemmaplan/bortaplan och ser till oddsen sticker oddset 3,9 för oavgjort ut mest för oss. Två av de fem senaste matcherna mellan lagen har gått till förlängning och båda säsongens matcher har varit täta uddamålssegrar. Nu senast stod det till exempel 0-0 fram till 19:53 in i tredje perioden.

Färjestad är samtidigt i desperat behov av poäng och har de en poäng vill de förmodligen inte riskera den i onödan utan tar hellre matchen till förlängning och hoppas på bonuspoängen. Tre av deras fyra senaste har till exempel gått till förlängning.

För HV71 har sex av deras tio senaste matcher gått till förlängning.

Med tanke på att oddset 3,9 motsvarar en sannolikhet på 25,6% ser vi ett stort värde i spelet. Vi anser att sannolikheten är betydligt högre än så.

Mobilbet som erbjuder det högsta oddset på krysset ger dessutom alla nya kunder 100 kr gratis, helt utan krav på insättning. Satsar ni den hundralappen på detta spel får ni 390 kr om det prickar och om det missar har ni inte förlorat några av era egna pengar.

Hämta er hundralapp från Mobilbet här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Färjestad 2,4 betway logo 1 000 kr
Oavgjort 3,9 mobilbet logo 100 kr utan insättning
HV71 2,85 comeon logo 3 000 kr
Under 4,5 mål 1,95 betway logo 1 000 kr
Över 4,5 mål 2,0 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 3,9 (Jämför alla odds)
Bolag: Mobilbet (100 kr gratis utan krav på insättning)
Spelstopp: Torsdag 11/12 kl 19:00
TV:  cmorehockey logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Skrivet av: Thomas Mäkitalo