Speltips/rek & odds: Fiorentina – Empoli 21/12

Spelbloggare Publicerat: 21 december 2014
fiorentina empoli 21/12
Foto: Bildbyrån

Toscanaderbyt mellan formstarka Fiorentina och Empoli stundar i Serie A – en match där vi väljer att ge Violerna förtroendet. 

Snabblänkar: Oddsen | Speltipset | Läsarnas röst | Statistiken | Startelvorna | Kommentarer

Empoli har sex matcher efter varandra utan förlust; tre vinster och tre kryss. Det röda tabellområdet har lämnats och det råder positiv anda i klubben.

Man kommer dock från en halvdan prestation hemma mot Torino nu senast; 0-0 slutade matchen och under längre perioder såg man direkt fantasilösa ut. Tränaren Maurizio Sarri har roterat väldigt lite i startelvorna – och tröttheten verkar smyga sig på. Tär självklart på krafterna.

Nu saknas den avstängde mittfältskämpen Matiás Vecino. Han har startat samtliga matcher för Empoli under säsongen – ett stort minus att han är borta.

Komfortabel seger för de lila?

Bortsett från den betydelselösa EL-matchen mot Dinamo Minsk, har Fiorentina fem raka matcher utan förlust, där fyra har slutat med tre pinnar. Krysset kom mot suveräna Juventus. Ja, Violerna har efter den här fina perioden trampat ifatt toppen. Så pass mycket att man han inneha en Europaplats vid en trea här, och om övriga resultat går vägen, när omgången summeras.

På hemmaplan har man en förlust och ett kryss på de två senaste, men dessa matcher har varit mot nämnda Juventus och tabelltrean Napoli. Faktum är att man bara mött två lag från den undre tabellhalvan på Stadio Artemio Franchi, vilket förklarar den mindre bra resultatraden, 2-3-2.

Violerna saknar alltjämt sin bästa målskytt Khouma Babacar, men offensiven har trots hans frånvaro fungerat väl på sistone. Känslan är att det lossnar för Mario Goméz närsomhelst, han har kvalitéerna och har sett bättre och bättre ut.

Som ni kan läsa mellan raderna, Fiorentina är våra självklara favoriter här. De spelas med handikappet -1,0, vilket innebär att vi får pengarna tillbaka vid en uddamålsvinst. Spelet sitter om man vinner med minst två bollar och vid övriga resultat felrättas spelet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fiorentina 1,53 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,25 betsafe logo 1 000 kr
Empoli 7,35 betsafe logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,05 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,81 betsafe logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Fiorentina -1,5 mål AH
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 21/12
TV:  cmoresport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson