Speltips/rek & odds: Frölunda – Brynäs 11/9

Emil Jakobsson Publicerat: 10 september 2014
Frölunda - Brynäs speltips 11/9
Foto: Bildbyrån

Torsdagen bjuder på fyra matcher från SHL. Här tittar vi närmare på säsongsöppnaren mellan Frölunda och Brynäs. 

Frölunda imponerade på många förra säsongen och bjöd på riktigt fin ishockey med många unga spelare under Roger Rönnberg. De slutade tvåa i grundserien men åkte sedan ut redan i kvartsfinal efter att Linköping skrällt.

Nu har Frölunda visserligen tappat vissa spelare men grunden är kvar och de har samtidigt förstärkt med riktigt intressanta namn. Oscar Fantenberg och Elias Fälth från HV71 är två viktiga tillskott bland backarna och Mattias Janmark från AIK har en enorm potential.

Brynäs slutade fyra förra säsongen men även dem åkte ut direkt i kvartsfinalen efter 1-4 i matcher mot Färjestad. Men laget har tappat en hel del viktiga kuggar som Ryan Gunderson som styrde powerplay samt lagets två bästa målskyttar Johan Harju och Andreas Thuresson. Alla tre har lämnat för KHL.

Harju och Thuresson gjorde 36 mål tillsammans förra säsongen och Gunderson noterades för 41 poäng.

Tilltänkta ersättare är bland annat Pathrik och Pontus Vesterholm som plockats in från BIK Karlskoga där tvillingarna stod för 47 respektive 35 poäng.

Men mycket talar för att denna säsong blir ett steg bakåt för Brynäs.

Mentalt övertag på Brynäs

Frölunda har vunnit tre av de fyra senaste matcherna mot Brynäs och sju av de nio senaste. Båda Brynäs segrar kom dessutom efter förlängning. Frölunda har med andra ord hittat rätt nycklar hur man slår Brynäs och Frölunda har minst sagt ett mentalt övertag inför torsdagens match.

Under försäsongen har Frölunda vunnit sju av nio matcher och har hela 37-17 i målskillnad. Under CHL har de till exempel tre segrar på fyra matcher och där har de gjort hela 22 mål.

Brynäs har tre segrar på sju matcher och 21-18 i målskillnad.

Vi ser det bästa spelvärdet på Frölunda som inleder på hemmaplan. Både publik och spelare brukar vara grymt taggade när säsongen äntligen startar och med tanke på Frölundas otroligt fina svit mot just Brynäs tror vi på en hemmaseger här.

Håller ni inte med? Visst vet ni att ni kan sätta era egna odds via Betfair och spela mot andra spelare. Klicka här för att få ett gratisspel värt 350 kr hos Betfair. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,8 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,4 comeon logo 3 000 kr
Brynäs 4,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,65 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,34 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Frölunda vinner
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Torsdag 11/9 kl 19:00
TV:  cmorehockey logocmorelivetre logotv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo