Speltips/rek & odds: Frölunda – Villach 7/9

Emil Jakobsson Publicerat: 6 september 2014

Frölunda HC - Villach Champions Hockey League
Frölunda vann en galen match nu i torsdags då de slog Genéve-Servette med hela 7-3. Göteborgarna är ute efter gruppsegern men jagas av Villach från Österrike som har samma poäng men sämre målskillnad. Under söndagen möts de två lagen för att göra upp om vem som egentligen är bäst.

Det går inte att klaga på Frölundas offensiv just nu. De har gjort 17 mål på deras tre första matcher i CHL och de har även vunnit de två senaste träningsmatcherna med totalt 8-2.

Frölunda toppar grupp C men det är väldigt jämnt. Även Genéve-Servett samt söndagens motståndare Villach har lika många poäng och just Villach har de även kvar att möta på bortaplan i oktober.

Villach ligger i södra Österrike väldigt nära både Slovenien och Italien. Laget brukar även kallas EC VSV och förra säsongen kom de bara sexa hemma i Österrike och senast de vann guldet var 2006.

Laget inledde med att slå Briancon Diables Rouges med 1-2 på bortaplan, föll sedan borta mot Genéve-Servette med 4-2 och nu senast slog de Briancon igen med 4-1.

Frölunda förlorade även dem borta mot Genéve-Servette (4-3) innan de sedan slog Briacon med 1-7 på bortaplan och nu senast Genéve-Servette med 7-3 hemma i Göteborg.

Går emot spelbolagen

Vi tror att spelbolagen övervärderar chansen för en riktig målfest likt den Frölunda var inblandad i nu senast.

Bara 1,8 på över 5,5 mål är riktigt lågt. Man bör komma ihåg att målfesterna till stor del berott på vilka lag de har spelat mot. Genéve-Servette som båda lagen mött har snittat 7,66 mål per match. De bjöd på riktigt svagt försvarsspel nu senast mot Frölunda där de släppte in hela sju mål.

Vi ser givetvis tecken på att det kan bli en del mål här men oddsen är för låga vilket gör att vi ser det största värdet i underspelet vilket ger nästan två gånger pengarna på linan 5,5 mål vilket är väldigt bra.

Efter storsegern nu senast analyserade Frölundas tränaren Roger Rönnberg matchen enligt följande.

– Boxplay och tidvis powerplay är jag nöjd med, där vi sökte tidigare avslut. Jag tycker annars att vi redde ut det här på ett bra sätt, vi hade en period där vi tappade lite grann men på det hela taget gör vi det bra, säger han till klubbens hemsida.

Det han syftar med perioden där de tappade var i mitten av andra perioden när de släppte in tre mål inom några minuter. Räkna med att Rönnberg pratat med killarna inför söndagens match att de måste vara noggrannare och hålla det defensiva fokuset genom hela matchen.

Två av Villach tre CHL-matcher har samtidigt gått under 5,5 och förra säsongen gick bara fem av Frölundas 32 hemmamatcher i SHL över 5,5 mål. Trots detta får vi alltså nästan två gånger pengarna på underspelet? Vi hugger direkt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Frölunda 1,35 betway logo 500 kr
Oavgjort 6,0 betsson logo 1 000 kr
Villach 7,0 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,98 betsson logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 1,8 bwin logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,98 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 7/9 kl 14:30
TV:  svttva logosvtplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo