Speltips/rek & odds: Fulham – Charlton 24/10

Spelbloggare Publicerat: 23 oktober 2014

fulham charlton 24/10Vi bjuds på derbyunderhållning från Championship under fredagen när Fulham och Charlton gör upp om poängen på Carven Cottage.

Fulham ramlade ur Premier League i fjol och i klubben har hoppet självklart varit en snabb återresa, men laget har fått en tuff start i årets Championship-upplaga och hittas just nu på 22:a plats, vilken innebär degradering.

Möjligen chockade efter att ha trillat ur PL, så inledde man med en pinne på de åtta första matcherna och hittades i botten av tabellen med den skörden. Nu har vindarna vänt och på de fem senaste matcherna har man tre vinster, ett kryss och en förlust. Fortsätter resan uppåt i tabellen här?

Hemmalaget saknar Adam Taggart och Fernando Amorebieta.

Charlton formstarka

Charltons mittfältsmotor Yoni Buyens åkte på sin femte ostskiva senast och är därmed avstängd. På skadelistan hittas Joe Gomez och Simon Church.

Förra året hamnade Charlton en bra bit ner på den undre tabellhalvan när säsongen summerades – och nu är man, smått överraskande, uppe och slåss i toppen. Eller ja, toppen och toppen. Man är sjua, men har bara tre pinnar upp till tvåan Watford och fyra till serieledande Derby.

På de tretton inledande omgångarna har laget vunnit fem, sju har slutat oavgjort och en förlorats. Torsken kom i den näst senaste matchen, mot AFC Bournemouth. Förra veckan avslutades dock på ett bra sätt då Bolton besegrades med 2-1.

Kryssglada

Derbyn tenderar ofta att bli täta tillställningar och här har vi två lag som lär vara hyfsat nöjda med en pinne.

Fulham har förvisso vunnit de två senaste hemmamatcherna, men 1,80 för ettan är mycket snålt och vi tycker att värdet ligger på krysset och tvåan – inte minst krysset, då Charlton är ovanligt kryssbenägna.

Tätt och jämnt och två parter som inte kommer ta några onödiga risker? Ja, det låter som en trolig matchbild.

3,70 gånger pengarna för krysset plockar vi utan att blinka.

Tips: spela mot andra spelare hos Betfair. Nya kunder får ett gratisspel värt 350 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Fulham 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,70 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Charlton 5,00 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,80 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,10 betway logo 500 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,70 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:45, 24/10
TV:  viasatfotboll logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson