Speltips/rek & odds: Galatasaray – Arsenal 9/12

Spelbloggare Publicerat: 9 december 2014
gala gunners 9/12
Foto: Bildbyrån

Galatasaray och Arsenal drabbar samman i en av de på förhand minst dramatiska CL-matcherna den här veckan.

Galatasaray är redan klar jumbo i gruppspelet inför den sista omgången efter endast en pinne på fem matcher. Arsenal blir som sämst tvåa – och chansen på förstaplatsen är nära på minimal. Det måste inte bara bli en trea här, utan Dortmund ska också åka i backen hemma mot Anderlecht. Nja, det lär inte hända.

Arsenals truppsituation är misär. Arsene Wenger har gått ut och sagt att han inte kommer chansa med några halvskadade eller tröttkörda spelare. Detta när Arteta, Özil, Walcott och Wilshere sedan tidigare är på skadelistan. Nu lämnas dessutom Carzola, Sanchez, Gibbs, Giroud och Welbeck vid sidan av. Nästan alla dessa spelare skulle, om de var hela, ta plats i en Gunnerselva.

Londonklubben har gjort sig kända för sina ofta så långa skadelistor, men här överträffar verkligheten dikten. Ren och skär parodi.

Hemmalaget saknar mittfältarna Dzemaili och Inan, men situationen kan inte ens jämföras med Arsenals.

15 insläppta på fem matcher

Galatasaray har fått en positiv effekt av tränarbytet från italienaren Prandelli till Hamzaoglu och laget har nu tre segrar i följd. Hamzaoglu är fortfarande i den sitsen att han måste bevisa att han kan förbättra resultaten, så den här matchen skulle jag absolut inte påstå vara obetydlig för hemmalaget. Det kommer inte sparas på krutet.

I Arsenal stormar det rejält. Stora delar av fanskaran visar tydligt sitt missnöje mot Arsene Wenger och kräver hans avgång. Bättre blev det inte efter den urusla matchen borta mot Stoke nu senast, där man hade hela 0-3 i baken efter första halvlek. Två tröstmål gjordes i andra, men närmare än så kom inte Gunners.

Den ändå avslappnade inställningen till den här matchen kan bidra till viss lojhet, inte minst från Arsenals sida. Samtidigt har det varit svängdörrar i Galatasarays försvar i CL, på fem matcher har 15 mål släppts in.

Vi anser att båda lagen ska ha god möjlighet att hamna i målprotokollet – inte bara en, utan fler gånger. Kombinationsspelet över 2,5 mål och BLGM känns okej till 1,90 gånger pengarna.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Galatasaray 3,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,60 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Arsenal 2,55 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,25 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 1,70 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål & BLGM
Odds: 1,90 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 20:45, 9/12
TV:  Viasat Xtra viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson