Speltips/rek & odds: Gefle – Ljungskile 9/11

Spelbloggare Publicerat: 8 november 2014
AIK - Astana speltips rekar 2014
Foto: Bildbyrån

Den andra och avgörande allsvenska kvalmatchen väntar runt hörnet. Gefle vann med 3-1 på Skarsjövallen och har ett ruskigt bra slagläge inför de 90 återstående minuterna på hemmaplan.

Vi fick se en jämn och chansrik tillställning – helt tvärtemot vad som var väntat – på Skarsjövallen. Ljungskile greppade taktpinnen direkt och prickade in 1-0 redan efter tolv minuter. Tempot därefter var fortsatt högt, chanser vaskades fram åt båda håll. Bara fem minuter senare kunde Johan Oremo pricka in kvitteringsbaljan från elva meter och i andra halvlek visade Gefle upp sin rutin och spikade slutresultatet med två snabba mål.

Tycker främst att det var rutinen som skiljde lagen åt. På pappret känns lagen rätt jämnstarka. Gefle hamnade i underläge, stressade aldrig; utan jobbade systematiskt och då kom också målen som ett brev på posten. Ljungskile kunde exempelvis ha försökt driva ner tempot något efter ledningsmålet, men istället blev matchbilden helt öppen, vilket är gynnsamt för ett Gefle som är experter på att ställa om från försvar till anfall snabbt och effektivt.

David Johannesson, Ljungskile, blev inbytt och utvisad och är således inte tillgänglig för gästerna här på Strömvallen.

Väntade matchbilden talar för mål

Nu när vi nått ”halvtid” är Gefle i en drömsituation. Man är, som känt, vassa i kontringsspelet och nu kommer Ljungskile tvingas kliva på tokoffensiven direkt. Minst tre baljor måste gästerna göra för att ha en chans att avancera upp till det svenska finrummet. Det kommer lämnas stora, stora ytor för Gefle och detta innebär att vi har stora möjligheter att se ett målpartaj på Strömvallen.

Vilket av lagen som än petar in det första målet, så kommer det fortfarande innebära full fart framåt för Ljungskile. Minst tre mål måste göras, har svårt att se Ljungskile klara av det själva, men att det blir fler än tre sammanlagt i matchen tycker vi känns som väldigt sannolikt.

1,81x får vi för över 2,5 mål. Kan mycket väl bli på tal om en sänkning närmare avspark. Värderar allt över 1,70x som spelbart.

Framåt!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Gefle 2,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,50 betsson logo 1 000 kr
Ljungskile 3,85 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,10 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,81 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 14:30, 9/11
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson