Speltips/rek & odds: Genoa – Juventus 29/10

Spelbloggare Publicerat: 28 oktober 2014

genoa juve 29/10Genoa får besök av serieledande Juventus i den nionde omgången av Serie A.

Genoa har hoppat ett skutt i rätt riktning jämfört med fjolårssäsongen, då man slutade på en anonym fjortondeplats. Efter åtta spelade matcher har man hämtat in tolv pinnar och är med det åtta i tabellen – och det är så att vi får sätta en överraskningsetikett på laget.

De två förlusterna man åkt på har varit mot starka Napoli och Sampdoria – båda med uddamålet. Den mest meriterande vinsten av de tre som plockats kom hemma mot femteplacerade Lazio i den tredje omgången. I övrigt har man väl inte gjort några direkt storartade prestationer, men man har varit jämna och hållit en nivå en bra nivå.

Målskyttet har varit centrerat till två spelare. På de förhållandevis få gjorda nio målen har Alessandro Matri och Mauricio Pinilla stått för fyra respektive tre stycken. Den knappa målskörden har vägts upp med ett starkt försvarsspel. I snitt har ett mål släppts in per match.

Solid defensiv…

Juventus toppar serien med tre pinnar ner till jagande Roma – och det ser verkligen ut som att det blir de här två lagen som kommer slåss om titeln i år, även om Juventus är rättfärdiga favoriter. Kapaciteten är större och de senaste årens succé spelar såklart in.

I serien har man sju vinster och en oavgjort på de inledande matcherna. Defensiven är betongstark och på de här matcherna har ynka tre mål släppts in. Resultaten har å andra sidan inte varit lika trevliga i Champions League där laget har två förluster (Olympiakos och Atlético) och en vinst (Malmö) i gruppspelet.

Men även i CL har man varit täta bakåt; två insläppta på tre matcher är imponerande. Mindre imponerande är att man gjort lika få framåt.

Hur som helst. Juventus matcher brukar sällan bli målrika. Man vinner ofta med siffror som 1/2-0. Här står en motståndare som har gott självförtroende efter tre raka utan förlust och har en solid defensiv, vilket vi även fick besked om förra året då laget släppte in minst mål av konkurrenterna på den undre tabellhalvan.

Förra årets båda inbördesmöten slutade under 2,5 mål. I det identiska mötet vann Juventus med ett mål mot noll och på Juventus Stadium med 2-0.

Luktar målsnålt, tycker vi. 1,87 får vi för under 2,5 mål hos Bwin. Polletterna in på bordet.

Stream: Saknar du Cmore? Oroa dig inte! Bet365 streamar matchen för sina kunder. Registrera dig och erhåll samtidigt en bonus på 1 000 kr.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Genoa 8,00 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,10 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Juventus 1,53 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,87 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,05 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 2,5 mål
Odds: 1,87 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 20:45, 29/10
TV:  cmorelive logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson