Speltips/rek & odds: Genoa – Milan 7/12

Spelbloggare Publicerat: 6 december 2014
genoa milan 7/12
Foto: Bildbryrån

Jakten på Europaplatserna fortsätter i Serie A – och under söndagen stöter Genoa och Milan ihop på Stadio Comunale Luigi Ferraris, där tre viktiga pinnar finns i potten.

Genoa är en av årets mest positiva överraskningar i Serie A. Från att i fjol hamnat en bra bit ner på den undre tabellhalvan, är man nu med i kampen om en plats till Champions League. Just nu är man fyra i tabellen, två pinnar och placeringar före Milan.

Trots 0-2-förlusten mot Empoli i cupen häromdagen får formen ändå ses som mycket fin. Dels vilades en handfull betydande spelare – och innan dess hade man åtta matcher i följd utan förlust.

Däremot har Genoa varit klart sämre på hemma- kontra bortaplan. Resultatraderna ser ut som följer; 2-2-2 – 3-4-0. Spelschemat har dock varit tuffare på hemmaplan.

Milan har blivit mer balanserade desto längre säsongen lidit, i början var det svängdörrar både bakåt och framåt som gällde – nu spelar man förvisso fortfarande en offensiv fotboll, men ändå lite mindre risktagande.

Man kommer senast från en stabil 2-0-seger hemma mot Udinese, vilket var lagets nionde raka match utan förlust i tävlingssammanhang.

På bortaplan är Milan, tillsammans med just Genoa, de enda lagen i serien som är obesegrade.

Styrkorna finns i offensiven

Både Genoa och Milan har sina främsta styrkor i offensiven. Genoa har den före detta Milananfallaren Alessandro Matri som sitt vassaste vapen. Han har gjort sex strutar på 670 spelade minuter i serien, vilket är ett snitt på nästan ett mål per match.

Milan har bland annat Keisuke Honda och Jeremy Menez som bombar in mål.

Genoa har släppt in få mål, men jag står likväl fast vid att offensiven är deras starkaste del. Mot Milan ska det mycket till om man lyckas hålla nollan.

Här är det bara tre pinnar som gäller för bägge parter. Vid ett eventuellt 1-1-läge är jag helt övertygad att det kommer bli full fart framåt från båda håll.

Nu saknar Milan dessutom tre försvarsspelare; Alex, De Sciglio och Abate… Tycker det mesta talar för att det blir en målfest på Stadio Comunale Luigi Ferraris.

Förra årets identiska inbördesmöte slutade 2-1 till Milan – och således över 2,5 mål, vilket blir vårt spel här till 2,10 gånger pengarna hos William Hill.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Genoa 3,1 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,25 ladbrokes logo 1 000 kr
Milan 2,5 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,75 betway logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,1 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 7/12
TV:  tvtolv logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson