Speltips/rek & odds: Genoa – Palermo 24/11

Spelbloggare Publicerat: 23 november 2014

genoa palermo 24/11Formstarkt mot formstarkt i Serie A under måndagen, när Genoa får besök av Palermo på Stadio Luigi Ferraris.

Genoa är, utan konkurrens, fotbollsitaliens hittills största skräll i år. I fjol hamnade man på en anonym fjortondeplats. Nu är man sexa, och kan kliva upp till en Europaplats vid poäng i detta möte. Vid vinst kan man till och med passera tredjeplacerade Napoli – om övriga resultat går vägen.

Är ständigt snack om att Genoa presterar över sin förmåga, men nu har det ändå gått elva omgångar – och man har hållit jämn nivå, spelat en oerhört bra, ofta sevärd, fotboll. Kan absolut bli på tal om att Genoa sjunker några placeringar i tabellen, men en plats på den övre tabellhalvan borde kunna innehas när säsongen summeras.

För tillfället har Genoa spelat sex matcher i följd utan att ha förlorat, varav fyra vunnits.

Det är faktiskt så att Genoa har klart bättre statistik på bortaplan, kontra hemma; men spelschemat har varit bra mycket tuffare på hemmaplan, där man har resultatraden 2-1-2. Förlusterna kom mot toppkonkurrenterna Napoli och Sampdoria, men man har vunnit mot Juventus och Lazio, som även de är inblandade i toppstriden. Krysset kom mot Empoli, i en match där man lite oturligt tappade sin ledning i slutminuterna.

Stefano Sturaro avtjänar en två matcher lång avstängning efter sitt röda kort i bortamatchen mot Cagliari nu senast, en match som slutade 1-1.

Förstemålvakten Mattia Perin blev påkommen när han körde berusad under lördagskvällen. Hur klubben kommer hantera situationen återstår att se. Eventuellt att han ställs utanför truppen.

Ettan lockar

Hur som helst, Genoa kommer i alla fall kunna ställa upp en slagkraftig startelva. Spelarna har visat att de håller mot de bästa lagen i Serie A. Självförtroendet är på toppat inför denna batalj, mot ett Palermo som öppnat säsongen halvdant, men ändå är på väg att hitta in på rätt spår.

Det är bara att titta på de senaste veckornas resultat. Tre raka matcher utan förlust – tre vinster, ett kryss och en förlust på de fem senaste.

På bortaplan har man däremot inte varit speciellt vassa; resultatraden är 1-1-3 och målskillnaden 6-10. Visserligen seger mot Milan med 2-0 i den senaste bortamatchen, men det var ett Milan som inte gjorde grundjobbet, tappade fokus och släppte in två snabba baljor i den första halvleken, vilket blev lagets fall.

Gästerna har inga nämnvärda spelare på frånvarolistan, utan Giuseppe Lachini kommer kunna vädra den bästa möjliga elvan.

Här ska ändå Genoa värderas som stora favoriter. Här kommer man till matchen med gott självförtroende och vetskapen att en vinst behövs för att haka på toppen. Palermo har överraskat lite på sistone, men grundkapaciteten och hemmaplansfördelen får oss att syna ettan till 2,20 gånger pengarna. Spelbart en decimal neråt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Genoa 2,20 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 unibet logo 1 200 kr
Palermo 3,60 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,62 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 2,38 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Genoa att vinna
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:45, 24/11
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson