Speltips/rek & odds: Getafe – Eibar 5/12

Spelbloggare Publicerat: 5 december 2014

getafe eibar 5/12Matcherna i Copa del Rey duggar tätt – och under fredagskvällen bjuder Getafe och Eibar upp till kamp på Coliseum Alfonso Pérez.

Getafe har inte mycket till arbetsro efter två raka torskar i Primera División och har med dessa sjunkit flera placeringar i tabellen – till trettondeplats, där man även hamnade när fjolårssäsongen summerades.

Viljan till förbättring finns där, men de senaste veckorna har laget under längre perioder i matcherna agerat energi- och fantasilöst. Hur stor motivation man kommer till Copa del Rey med är osäkert, men känslan är att fokuset borde vara klart större på ligaspelet, då man garanterat inte är nöjda med sin placering för tillfället.

Hemmaspelet har, precis som i fjol, varit under all kritik, inte minst på sistone. Senast man lyckades vinna på Coliseum Alfonso Pérez var i slutet av september – sedan dess har fyra matcher spelats på arenan.

Starka på bortaplan

Nykomlingarna Eibar kan inte annat än att vara nöjda med sin säsongsinledning och placerar sig på en stabil elfteplats med sexton inspelade pinnar på tretton matcher. Med andra ord kan laget ganska ostört lägga ner stor kraft på cupspelet, där det ska finnas möjligheter att komma en bit. Från detta dubbelmöte värderar bolagen lagens chanser att avancera vidare som lika stora.

Formen är fin och på de fem senaste matcherna har man två vinster, ett kryss och två förluster. Förra veckan besegrades Celta de Vigo med 1-0 på bortaplan, trots att man under långa stunder var hårt tillbakatryckta. Defensivt, en kalasprestation.

På bortaplan är Eibar faktiskt bäst av alla lagen under topp sju i serien med resultatraden 3-1-3. Även mot bättre motstånd har man stått upp bra.

Om vi kokar ihop det hela känns krysset nära tillhands. I en vanlig seriematch hade jag varit mer intresserad av tvåan, men här kommer Eibar knappast våga anfalla huvudlöst om det står sig oavgjort en bit in i matchen, utan istället försöka säkra att man får med sig ett bra resultat till det avgörande mötet på Estadio Minicipal de Ipurúa.

3,30 får vi för det oavgjorda resultatet hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Getafe 2,35 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Eibar 3,40 comeon logo 3 000 kr
Under 2,5 mål 1,57 bwin logo 250 kr
Över 2,5 mål 2,50 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort
Odds: 3,30 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:00, 5/12
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson