Speltips/rek & odds: Göteborg – Djurgården 29/9

Spelbloggare Publicerat: 28 september 2014
ifk g dif 29/9
Foto: Bildbyrån

Under måndagens väntar klassikermötet mellan IFK Göteborg och Djurgårdens IF på Gamla Ullevi.

Förutom att det är ett möte mellan två storstadsklubbar, är det också en match där tre extremt viktiga pinnar står på spel när båda lagen jagar en Europaplats. I formtabellen är det här Allsvenskans två främsta klubbar, så en underhållande tillställning ligger framför oss.

Det var nästan två hela månader sedan IFK lämnade en arena som förlorare senast (AIK h. 0-2). Sedan dess har tio matcher spelats (serien, cupen och Europa inkluderat). I onsdags mötte man ett annat formstarkt lag, Örebro, på bortaplan och vann med 4-3. Lasse Vibe matchhjälte med sitt hattrick och avgörande balja med tio minuter kvar.

Huvudanledningen till att Göteborg inte är med och slåss om guldet är alla de där kryssen. På tjugofem spelade omgångar har man kryssat elva gånger och med en sådan statistik vinns ingen serie. På sistone har kryssen förvandlats till vinster. Fem vinster och ett kryss i serien de senaste matcherna.

På Gamla Ullevi är man fantastiskt starka med resultatraden 8-2-2. Spelas offensiv fotboll på arenan. Elva fler baljor har gjorts på hemma- kontra bortaplan, trots en match mer spelad på resande fot.

Gustav Svensson blev inbytt och varnad senast och är avstängd här. Skadade Kenneth Zohore och Philip Haglund saknas alltjämt.

Formstarkt mot formstarkt

Gästande Blåränderna har sju vinster och en torsk på de åtta senaste matcherna, varav en i cupen. På de här matcherna har bara ett(!) mål släppts in – och det kom i förlustmatchen mot Åtvidaberg. Målskillnaden på dessa matcher; 19-1. Är sylvassa framåt och närmast felfria bakåt.

Skulle det bli seger för Djurgården på Gamla Ullevi skulle bara två pinnar saknas upp till just Göteborg, som hittas på fjärdeplats i dagsläget.

DIF inkasserade tre pinnar mot Falkenberg senast, trots en ganska avslagen och chansfattig match. Inhopparen Mark Mayambela stod för en fin individuell prestation och stänkte upp bollen i krysset ur halvtaskig vinkel. Dessförinnan, en 4-0-seger borta mot Kalmar.

Pelle Olsson har hela truppen att tillgå. Inga skador eller avstängningar.

Två av de tre senaste inbördesmötena har slutat oavgjort. En i DIF-favör. Kan vara intressant att ha i åtanke. Med känslan att det är stor risk för kryss, så sätter vi stort avslag på ettan.

Sprutar in mål

Vi tror att det här kommer bli en öppen och chansrik match.Två formtoppade klubbar som inte kommer nöja sig med en poäng. Gemensamt att de varit effektiva i straffområdet de senaste veckorna

IFK:s tränare, Mikael Stahre, kommenterar.
– De har hittat sin idé om hur de vill spela under Pelle Olssons ledning. För oss handlar det om att bygga vidare på vår offensiva form, det vill säga ta med oss det självförtroende vi har framför mål och fortsätta tro på det vi gör, säger han till klubbens officiella hemsida.

Ja, självförtroendet framför mål – i båda lägren – är grundläggande för vårt speltips här, vilket blir båda lagen gör mål till smaskiga x1,78 hos Unibet (1 200 kr bonus vid registrering). De flesta bolagen ligger en bit under 1,70 för spelet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Göteborg 1,80 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 3,85 unibet logo 1 200 kr
Djurgården 5,00 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 comeon logo 3 000 kr
Över 2,5 mål 1,76 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,78 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 29/9
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 före avspark.

Skrivet av:Emil Jakobsson