Speltips/rek & odds: Göteborg – Häcken 19/10

Spelbloggare Publicerat: 18 oktober 2014
ifk häcken 19/10
Foto: Bildbyrån

Kommande söndag är en fotbollsfest utan dess like med toppmatcher i alla håll av Europa. Hemma i Sverige och Allsvenskan bjuds vi på ett storstadsderby mellan IFK Göteborg och BK Häcken, som båda är med och slåss om en Europabiljett.

Förutsättningarna kunde knappast ha varit bättre. Derby mellan två klubbar som delar arena och har allt – exakt allt – att spela för i slutskedet av säsongen.

IFK har vaknat till liv de senaste månaderna och kryssen har förvandlats till vinster. Nu åkte man dock på en oväntad och tuff 0-3-förlust mot Norrköping innan uppehållet. Dessförinnan hade man sju vinster på de åtta senaste och inte förlorat på elva raka.

Både Lasse Vibe och Martin Smedberg Dalence gjorde bra ifrån sig i Danmark respektive Bolivia under landslagsuppehållet och kommer till spel med självförtroende. Vibe är som vanligt självklar i startelvan, men även Smedberg Dalence ser ut att ta en plats.

Lånet Kenneth Zohore hann inte med mycket mer än den där superbaljan mot Brommapojkarna för två månader sedan innan han blev skadad. Tillbaka i truppen nu.

Kvar på frånvarolistan hittas Joel Allansson och och Philip Haglund. Jakob Johansson är avstängd och Patrick Dyrestam kliver ner ett steg i hierarkin för att hjälpa U21-laget i deras stundande batalj.

Djup formdvala

Häcken hittas tre placeringar under lokalkonkurrenten IFK i tabellen med fyra pinnar upp. Förlust här och en Europaplats är långt borta.

Formen är tveksam med en seger och två förluster de senaste matcherna. Förlusterna har båda kommit på hemmaplan – mot Åtvidaberg och Falkenberg. Vinsten kom mot ett av seriens för tillfället formsvagaste lag, Kalmar.

Oscar Lewicki spelade i U21-landslaget när man gick vidare från playoffmötet mot Frankrike. Han blev dessutom stor hjälte när han avgjorde matchen i slutminuterna. Vi lär få sen en Lewicki med gott självförtroende på Gamla Ullevi.

Häckens hemmaspel har varit under all kritik på sistone och den senaste vinsten på Gamla Ullevi kom i början av augusti. Sedan dess har sex matcher spelats på arenan.

Vi tror att IFK:s katastrofala insats mot Kalmar var en engångsföreteelse och att man studsar tillbaka nu. Fyra hemmavinster i följd tyder ändå på stor styrka och här kommer man ha klart större stöd på läktarna än motståndarna.

Till dubbla degen synar vi den raka ettan.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Göteborg 2,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,75 1 000 kr
Häcken 4,00 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,20 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,74 comeon logo 3 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Göteborg att vinna
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 19/10
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Publiceras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson