Speltips/rek & odds: Granada – Almeria 24/11

Spelbloggare Publicerat: 24 november 2014

Speltips/rek och oddsUnder måndagen bjuds vi på en match från spanska Primera División – och det är ett ångestladdat möte vi har framför oss; Granada mot Almeria.

Botten mot botten. Granada hittas ynka en pinne över sträcket, Almeria är över sträcket med bättre målskillnad än lagen under. En förlust här skulle, för båda parter, kunna innebära att man glider ner under sträcket, men främst fastnar man kvar i formdippen.

Granada har inte vunnit på sju matcher och på dessa plockat två pinnar efter kryss borta mot Celta Vigo och Eibar. Främst är det hemmaspelet som inte klickat, faktum är att man plockat fler poäng på resande fot. På Estadio Nuevo Cármenes inleddes säsongen med en vinst och därefter ett kryss – nu har man tre förluster i följd på arenan, bland annat mot bottenkonkurrenten Levante.

Fyra spelare saknas i hemmalaget. Alla är spelare som får lite speltid då och då, men inte alls några färgstarka pjäser.

Almeria har förlorat fyra raka matcher, inte vunnit på fem, men spelschemat har faktiskt varit tufft. Tre av de fyra förlustmatcherna har varit mot lag på den övre tabellhalvan…

Mot Barcelona nu senast stod man länge upp och ledde ända fram till den 73:e matchen, men katalanerna gjorde två snabba mål och vände på det hela. 1-2 slutade matchen. Finns fortfarande flera delar ur spelet man ska ta med sig till detta möte. Att stå upp mot Barcelona på det sättet som man gjorde, det är faktiskt starkt.

Det är på bortaplan som Almeria hämtat in de flesta poängen under säsongen. Man har 2-0-3 borta, 0-3-3 hemma. Den mest meriterande bortasegern kom mot Real Sociedad med 2-1 i början av säsongen.

Hörnfest för Almeria?

2,10-3,30-3,85. Så ser 1×2-marknaden ut – och jag tycker personligen att Granada blivit för stora favoriter och hittar värde i både krysset och tvåan, men vi väljer ändå att undvika denna marknad, då vi tycker oss hitta ännu bättre värde på annat håll. Dock tänkbara drag, för den intresserade.

Almeria har medvetet försökt öka sitt bollinnehav på sistone, börjat styra matcherna. Mot jämbördiga motståndare har man ofta ägt mest boll. Så, trots att man spelar borta här, tror vi att Almeria stundtals faktiskt kommer vara spelförande.

Till följd av att man spelar mycket på bollinnehavet, skapar man också en del hörnor.

Lagets hörnlina ligger på 4,5. Förvisso har man bara överstigit den i tre av de sex senaste matcherna, men när den blivit understigen har det varit mot klart bättre motståndare; Barcelona (4), Athletic Bilbao (4) och Villarreal (4). Så, trots att man fått backa hemåt en del har man nästan klarat linan i dessa matcher. Mot de andra, jämbördiga lagen har linan överstigits, i två av matcherna med marginal.

Minst 50% chans ska Almeria ha att klara av linan, absolut. 2,0 gånger pengarna är värde och synas med en medelinsats.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Granada 2,10 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 3,30 titanbet logo 1 000 kr
Almeria 3,85 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 1,65 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,38 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Almeria över 4,5 hörnor
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 20:45, 24/11
TV:   cmoresport logo cmorelive logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson