Speltips/rek & odds: Granada – Rayo Vallecano 17/10

Spelbloggare Publicerat: 16 oktober 2014

granada vallecano 17/10Ett nästan två veckor långt uppehåll är till ända. Under fredagen spelas en Primera División-match – mellan Granada och Rayo Vallecano.

Granada öppnade seriespelet med stort självförtroende i spelet och positiva resultat – två vinster och två kryss på de fyra inledande matcherna. Nu har man krupit in i skalet och med tre förluster i följd och en målskillnad på 1-9 på dessa matcher har man sjunkit ner till den undre tabellhalvan.

På de fem första matcherna släpptes ynka tre baljor in och defensiven var ytterst solid. Sedan kom proppen mot Barcelona, där man förlorade med 6-0 – och nu senast visade man sig ännu en gång sårbara i defensiven när två mål släpptes in mot ett Malaga som inte är kända för att vara speciellt starka framåt.

Darwin Machís och Luís Martins är definitivt borta och svenske Daniel Larsson är osäker, men missar troligtvis matchen.

Två försvarsspelare borta

Rayo Vallecano hittas på tolfteplats i serien, en placering över fredagens motståndare. Båda har spelat in lika många poäng – åtta på sju matcher – men Rayo har bättre målskillnad.

Madridklubben var i bra form innan uppehållet. Förlorade förvisso den sista matchen, men den var mot serieledande Barcelona som ännu inte släppt in ett enda mål i serien. De två matcherna dessförinnan vanns mot Athletic Club och Levante med 2-1 respektive 2-0.

Man är drabbade av två avstängningar på försvararen Morcillo och mittfältaren Aquino som åkte på röda kort mot Barcelona. Dessutom är Zé Castro skadad. Två försvarsspelare borta. Tufft, tufft.

Full fart framåt!

Vi känner Vallecano som oerhört offensivt lag. Spelar ofta naivt och över sina tillgångar, men alltid underhållande. Hemma- kontra bortaplan spelar ingen roll – full fart framåt är det som gäller.

Förra säsongen blev det i snitt 3,32~ mål i Vallecanos matcher och trots att man slutade i mitten av tabellen släppte man in flest mål i serien. Två fler än jumbon Real Betis – 80 stycken på 38 matcher.

Efter sju matcher den här säsongen ligger snittet på 3,14~ mål per match. I fyra av matcherna har det blivit över 2,5 mål, men att nämna är att två av matcherna där det blev färre mötte man de försvarsstarka topplagen Atlético Madrid och Barcelona.

Granada är mer balanserade i sin filosofi, men har två usla försvarsprestationer i följd och ser mycket sårbara ut. Trots att man ser lite tunna ut framåt ska man ha goda chanser att bidra med åtminstone en balja här.

På förhand känns Vallecano faktiskt mindre stabila bakåt (är det möjligt?) än vanligt, då man har två avbräck i försvaret…

Vi får sanslöst höga 2,10 gånger fläsket för över 2,5 mål. In med polletterna!

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Granada 2,25 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,35 comeon logo 3 000 kr
Rayo Vallecano 3,50 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,79 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,10 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,10 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 21:00, 17/10
TV:  cmorefotboll logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson