Speltips/rek & odds: Guingamp – PSG 14/12

Spelbloggare Publicerat: 14 december 2014
psg nantes 6/12
Foto: Bildbyrån

Paris Saint-Germain ska ha en fin chans att kliva upp i serieledning under söndagen. Marseille står inför ett tufft bortamöte mot Monaco – och PSG ställs mot Guingamp som de förväntas vinna över. Men är det kanske lättare sagt än gjort?

Guingamp är nämligen i en riktigt bra period med tre raka vinster. Man har lämnat bottenträsket i serien och är faktiskt vidare till EL-slutspel, vilket får ses som en smärre  skräll. Hela tio mål mäktar man med på dessa matcher. Mot tabelljumbon Caen vann man till exempel med hela 5-1.

Varifrån denna formtopp kommer ifrån är svårt att säga, men det är tydligt att det finns kvalité i truppen.

Skadesituationen är oförändrad i truppen; Schwartz, Samassa, Marveaux, Lemaitre och Cardy har alla bekymmer och är borta. PSG har hela laget intakt.

BLGM testas

PSG förlorade med 1-3 mot Barcelona häromdagen, men avancerade ändå, utan hot underifrån, vidare till CL-slutspel. Innan den här torsken hade man imponerande 26 matcher i följd utan förlust. För att plocka med sig något positivt från matchen på Camp Nou – är det att Zlatan Ibrahimovic målade och påtalade i intervjuer efter slutsignalen att formen är tillbaka och att hälen känns bättre.

På bortaplan har huvudstadslaget varit osunt kryssbenägna och sålunda tappat en hel del viktiga poäng, men likväl är det starkt att vara obesegrade även på resande fot i seriespelet. Resultatraden 4-5-0 får ändå betraktas som bra.

Lagen har haft tätt spelschema på sistone och det finns risk för tunga ben hos båda parter. Kan bidra med en enkla misstag från enskilda spelare, möjligen?

Guingamp har en Claudio Beauvue i stor målform och man bör absolut kunna stänka in åtminstone en balja hemma på Stade du Roudourou. PSG är samtidigt lite överskattade defensivt och på de fem senaste matcherna har motståndarna hittat målet i fyra.

Sedan spelar ju Zlatan – och då blir del mål för gästerna, det vågar jag lova.

Nordicbet sticker ut hakan rejält och betalar hela 2,20 gånger pengarna för att båda lagen gör mål. Synas.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Guingamp 8,00 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
PSG 1,50 bwin logo 250 kr
Under 2,5 mål 1,91 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,95 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: BLGM
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Söndag 17:00, 14/12
TV:  tvtolv logo bet365tv logo Regler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark publiceras de officiella startelvorna här.

Skrivet av: Thomas Mäkitalo / Emil Jakobsson