Speltips/rek & odds: Häcken – Åtvidaberg 25/9

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2014
häcken åff 25/9
Foto: Bildbyrån

Kampen om Europaplatserna tätnar och blir hårdare för varje omgång. Häcken är med i racet och behöver en trea mot Åtvidaberg på Gamla Ullevi.

Häcken förödmjukade Brommapojkarna med 5-1 på Grimsta IP i helgen, och det var en efterlängtad seger man plockade – den första efter fyra vinstfria omgångar. Klart motståndet kunde varit hårdare, men klara styrkebesked offensivt. Nasiru Mohammed fullbordade ett hattrick och Martin Ericsson stod för tre assister och en egen balja.

Det var Hisingenlagets åttonde mål på två matcher. Veckan innan spelade man 3-3 mot Malmö, trots en tvåmålsledning i halvtid. Likväl en bra prestation. Malmö är alltid svåra, inte minst i slutskedet av matcherna.

Är en rad spelare borta; Augustine Okrah, Richard Donkor, Egzon Binaku, Fredrik Björck och Ronald Mukiibi. Ska nämnas att ingen av dessa spelare har gjort mer än sex framträdanden i år, så de här avbräcken ska inte påverka förutsättningarna.

Två raka bortavinster

Åtvidaberg står inför en tuff uppgift – att neutralisera Häckens offensiv. Man har släppt in en del mål under säsongen, men på sistone har försvarsspelet klickat. Visst, två insläppta i derbyt mot Norrköping är inte optimalt, men ett derby lever ju sitt eget liv. Ser det mer som en taktisk förlust, då spelarna gick ner i varv och försvarsställning redan efter tio minuter, då man ledde med 2-0.

Innan det, två 1-0-vinster på bortaplan mot Gefle respektive Djurgården, som annars varit ruskigt effektiva de senaste veckorna och får tituleras som ett av seriens formstarkaste lag.

ÅFF saknar Hampus Holmgren, Petter Gustafsson, Andreas Dahlén, Imad Zatara och Bruno Marinho. Månz Karlsson har problem med halsen och rapporteras vara osäker för spel. Vore ett tufft avbräck.

Bortaformen är, som nämnt, fin med två raka vinster. Dessa var faktiskt lagets första trepoängare utanför Kopparvallen på hela säsongen. Bygger vidare på det nu?

Häcken har visserligen en fin hemmastatistik med 6-5-1, men det innebär också att hälften av matcherna inte vunnits. ÅFF har samtidigt hittat formen. X2 till 3,25 är ett grovt överodds. Spelbart ner till 2,50, tycker vi.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Häcken 1,40 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,80 comeon logo 3 000 kr
Åtvidaberg 8,00 titanbet logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,55 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,55 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: X2
Odds: 3,25 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 19:00
TV:  cmorefotboll logo viaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson