Speltips/rek & odds: Hammarby – J-Södra 2/11

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2014
hif j-södra 2/11
Foto: Bildbyrån

Stockholmslaget Hammarby har sålt ut Tele2 Arena till söndagens match mot J-Södra där avancemanget till Allsvenskan kan bli verklighet.

30 000 åskådare kommer finnas på plats när Hammarby har chansen att ta klivet tillbaka in i Allsvenskan – och det väntas bli en publikfest utan dess like. En sevärd match är att vänta.

Hammarby är inne i en underbar period när fansen, ledare och spelare sluter upp samman efter de lyckade resultaten på sistone. Laget är obesegrade i nio raka matcher och har på dessa vunnit sju.

Mot GAIS förra veckan blev det mållöst. Göteborgarna gjorde det riktigt svårt för Hammarby genom att parkera bussen. Fanns inte mycket yta att vaska fram målchanser nu. Nu väntar ett klart mer offensivt lagt motstånd i form av J-Södra.

Stockholmarna har varit sämre på hemma- kontra bortaplan de senaste säsongerna – denna inget undantag, om än det är marginella skillnader. Har varit mycket snack om att spelarna inte är helt bekväma med den enorma pressen som tillkommer i och med all publik. Är helt säkert en hel del sanning inblandat i den teorin.

Vad vi däremot vet är att Bajens hemmamatcher i regel blir målfester utöver det vanliga. Blir i snitt ~3,7 mål per match när man spelar på Tele2 Arena.

BLGM till superodds

J-Södra har även de gjort en bra säsong. Långt över förväntan. Man är fyra och kan varken klättra uppåt eller neråt när det bara är tre pinnar kvar att spela om. Däremot är det alltid stort för de här spelarna – många unga och orutinerade – att spela matcher inför fullsatta läktare. Motivationshöjare.

Formen är helt fantastisk för Jönköpingsklubben. Inte en förlust på tio matcher i följd, varav åtta har vunnits; men precis som Hammarby så kryssade man senast. 3-3 blev det hemma mot Öster i en svängig och mycket underhållande tillställning.

Lagets resultatrad på bortaplan är ungefär som väntad för ett lag som hamnar på fjärdeplats – 7-1-6. Blivit i snitt ~2,6 mål på dessa.

Superettans två målgladaste lag är det som möts och med en eldande publik kommer detta troligtvis bli ett öppet och chansrikt möte. J-Södra spelar helt utan press, utan kommer bara kunna njuta av inramningen och kommer bjuda upp till kamp – i alla fall om jag känner laget rätt.

Hemma på Tele2 är det alltid full fart framåt som gäller för Hammarby och då brukar motståndarna kunna pilla in åtminstone en boll, vilket vi ser J-Södras chanser som stora att göra. Hammarby lämnar självklart inte matchen mållösa. Finns inte en chans i världen.

I sex av Bajens åtta senaste matcher har båda lagen gjort mål. I J-Södras, fem av åtta.

Hemmalaget har ett defensivt avbräck i avstängde Thomas Christensen.

Skulle inte sätta en hundradel över 1,60 för att båda lagen gör mål som oddssättare i den här matchen. Att vi får 1,80 hos Nordicbet är enormt.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Hammarby 1,36 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 5,15 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
J-Södra 8,50 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,53 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Båda lagen gör mål
Odds: 1,80 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Spelstopp: Söndag 15:00, 2/11
TV:  tvfyrasport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson