Speltips/rek & odds: Hammarby – Syrianska 21/9

Spelbloggare Publicerat: 20 september 2014
hif sfc 21/9
Foto: Fredrik Rubensson

Hammarbyfamiljen har en heldag med ishockey och fotboll i Globenområdet. Här är vårt tips från matchen på Tele2 Arena, där Syrianska kommer på besök.

Så kallat derby här, även om känslan inte finns där. Rivaliteten saknas och Syrianska har ju inte ett speciellt stort supporterfölje. En Bajenkväll att vänta, dock. Redan nu (20:00, 20/9) 20 000 biljetter sålda.

Hammarby är med i toppen och kämpar om en plats till Allsvenskan kommande år, vilket bidragit till detta publikintresse. Formen är fin med tre vinster i följd – alla på bortaplan – varav en var i Svenska Cupen.

På Tele2 har man däremot tre raka kryss. Ena mot bortastarka Assyriska, de andra mot toppkonkurrenterna Sundsvall och Ljungskile. Bajen har vissa problem på hemmaplan. Det är bara att jämföra hemmastatistiken med den på bortaplan – 5-4-2 kontra 8-1-3. Stor skillnad. Att småklubbarna får en extra boost av inramningen är en del av förklaringen.

Snackas om att hemvändaren Linus Hallenius kan få lite speltid… Ska bli intressant att se om han är lika vass som 2010… Även Fredrik Torsteinbö är tillbaka från sin skada. Johan Persson och Andreas Haddad är avstängda.

Offensivt avbräck (deluxe)

Syrianska trillade ur Allsvenskan i fjol efter en katastrofal säsong med fjorton inkasserade pinnar på trettio matcher. Har gjort det fullt godkänt i år och lever just nu i ingenmansland. Mer kan man inte kräva av den mediokra spelartruppen.

Man kommer senast från en stabil vinst mot Öster hemma på Södertälje Fotbollsarena, spelade oavgjort mot GAIS dessförinnan och veckan innan den matchen – storförlust mot J-Södra. SFC är seriens ojämnaste lag – är betydligt bättre hemma än borta. Släpper in en hel del baklängesmål, men är rätt vassa framåt. Plattmatcher avverkar toppinsatser.

På resande fot har man bara plockat en poäng på de sex senaste seriematcherna.

Södertäljegängets målspottare, Nikola Grubjesic, är avstängd; vilket är ett stort avbräck. Kan få svårt att hota framåt nu.

Hammarby har inte gjort speciellt mycket mål på sistone och sett lite tunna ut i offensiven. Vi tror att man kommer vinna, men utan att det blir någon målexplosion. 2-0?

Hammarby att vinna & under 3,5 mål liras till 2,20 gånger fläsket.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Hammarby 1,29 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 6,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Syrianska 11,00 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 2,75 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,50 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Hammarby att vinna & under 3,5 mål
Odds: 2,20 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 18:20, 21/9
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiellastartelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson