Speltips/rek & odds: Helsingborg – Brommapojkarna 24/9

Spelbloggare Publicerat: 24 september 2014
24/9 hif bp
Foto: Bildbyrån

Superettanklara Brommapojkarna spelar inte för annat än hedern och frågan är om det är tillräckligt borta mot Helsingborg?

Brommapojkarnas hopp försvann för, ja en och halv månad sedan, kanske. Har märkts på spelare och ledare; på planen, i intervjuer. Gnistan finns inte där. Det är nästan svårt att klara av att titta på en hel BP-match. Förlorarmentaliteten lyser från matchminut ett.

Syrianska, som var hopplös tabelljumbo i fjol, visade i alla fall någon form av vilja. Då hamnade de på genomusla fjorton pinnar – Brommapojkarna har inför den här drabbningen nio. Tror inte det blir en enda till på de återstående sju matcherna, faktiskt.

Senaste poängen kom för sju matcher sedan, mot Kalmar. Den matchen avslutade en ”positiv” period med fyra pinnar på fem matcher. Fyra kryss, en torsk.

Det blev platt fall hemma mot Häcken i veckan och efter en katastrofal andra halvlek förlorades matchen med 1-5. I halvtid hade man 1-1… Verkligen synonymt för ett bottengäng som Brommapojkarna att tappa det totalt så fort lite motgång drabbar laget. Det var hur som helst den femte raka matchen man förlorade med minst två baljor.

Frånvarolistan är fortsatt enorm… Vi rabblar listan; Kirstinn Jonsson, Pontus Segerström, Fredric Jonson, Filip Tronet, Andreas Eriksson (skadade) och Gustav Sandberg-Magnusson (avstängd).

Accam tillbaka – målshow?

Nu väntar formstarka Helsingborg, som bekant är tuffa att möta på Olympia. Bottennappet mot Halmstad innan landslagsuppehållet är den enda förlusten på de elva senaste matcherna. En hel del kryss har det blivit, men vinsterna har kommit på senare tid. Tre vinster, två oavgjorda och en torsk har det blivit på de senaste matcherna.

I måndags gjorde man en riktigt bra prestation i derbyt mot Malmö. Såg länge ut att sluta mållöst på Swedbank Stadion, men i den 85:e minuten prickade Markus Rosenberg in matchens första mål. Helsingborg vägrade dock vika ner sig och kvitterade två minuter senare genom Mikael Dahlberg, som verkligen hittat formen i Skåneklubben. En pinne borta mot MFF viftas inte bort – framförallt inte när lagets viktigaste spelare, David Accam, var borta.

Nu är Accam tillbaka och han kommer ha en ”match i matchen” mot BP:s ytterback Tim Björkström – en spelare som inte imponerat på sistone.
– Jag får tjuvstarta när Accam kommer farande, säger han till klubbens hemsida innan matchen.

Tror dessvärre inte att det kommer hjälpa så mycket…

I princip alla möjliga resultatlir på HIF har spelats ner rejält, men vi hittar ändå visst värde i att man själva petar in minst tre bollar till oddset x1,74 då det råder total hönsgård i BP-försvaret. Arton insläppta på de fem senaste matcherna och minst tre i varje talar sitt tydliga språk…

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Helsingborg 1,20 betsson logo 1 000 kr
Oavgjort 7,00 betway logo 500 kr
Brommapojkarna 15,00 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 3,40 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,35 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Helsingborg över 2,5 mål
Odds: 1,74 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Onsdag 19:00, 24/9
TV:  cmoreextreme logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Officiella startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.
Skrivet av: Emil Jakobsson