Speltips/rek & odds: Helsingborg – Djurgården 30/3

Spelbloggare Publicerat: 29 mars 2014

Speltips/rek & odds: Helsingborg - Djurgården 2014 30/3Djurgården och dess supportergrupper står för en av de största bortasatsningarna i svensk fotboll någonsin. Minst 5 000 stockholmare åker ner till Helsingborg och det kommer bjudas på en läktarkamp utan dess like. Premiäromgångens mest intressanta match, månne?

Både Helsingborg och Djurgården är lag som förväntas hamna på den övre delen av tabellen och det hade känts överraskande om så fallet inte blir heller. HIF gjorde en rätt bra fjolårssäsong och hamnade femma. DIF kom två platser bakom efter en fenomenal höst.

Hemmalaget har imponerat stort i cupen och blev klara för semifinal för en vecka sedan efter att ha vänt och vunnit mot GAIS i kvarten.

Blåränderna har varit lite upp och ner under försäsongen. I Svenska Cupen åkte man ur redan i gruppspelet efter att Superettanlaget Sirius överraskat och vunnit samtliga matcher. Stabila insatser gjorde man annars mot Assyriska och Halmstad och båda slutade med seger.

Vad gäller lagens skadelistor ser det ljust ut för Helsingborg som endast saknar Andreas Landgren. Djurgården har å andra sidan grova problem och hela anfallsuppsättningen riskerar att missa matchen. Erton Fejzullahu, Phillip Hellquist och Tim Söderström har lämnats utanför truppen. Amadou Jawo och Aleksandar Prijovic är fortfarande osäkra för spel, men följer med ner till Skåne. Huruvida de startar tar man nog beslut om på matchdagen.

Full fart framåt?

Vi är väl medvetna om att Djurgården har offensiva avbräck, men som det låter kommer åtminstone en av Jawo och Prijovic kommer kunna medverka och då behöver anfallet egentligen inte tyngas ner så mycket. Detta kan också innebära att det intressanta nyförvärvet Mark Mayambela kan få starta på topp och han har potential att skapa oreda i HIF:s försvar med sin snabbhet. 

Om vi tittar på lagens matcher under 2014 har DIF:s överstigit 2,5 mål sex av tio gånger. Helsingborg fem av åtta och fyra av de fem senaste inbördesmötena har gjort detsamma. 2-1, 1-2 eller 2-2 känns som troliga resultat. Vi ser 2,10 som ett godkänt odds för över 2,5 mål.

Speltips 1: Över 2,5 mål
Odds: 2,10
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)

Djurgårdens kapten Andreas Johansson är en pålitlig målgörare, oavsett om det blivit några färre baljor med åren. I straffområdet är 35-åringen en av Allsvenskans klart vassaste spelare och i Svenska Cupen gjorde han tre mål på lika många matcher. Dessutom är det han som får ta hand om en eventuell straff för Djurgården. Att det erbjuds 12,5 gånger pengarna på att ”Adde” målar är en brutal miss av bolaget i fråga och att inte klippa till vore på gränsen till galenskap.

Speltips 2: Andreas Johansson målskytt
Odds: 12,5
Bolag: Unibet (Nya kunder får 1 200 kr bonus)

TV: Cmore Sport, 30/3 15:00
Skador: Info om alla skador och avstängningar.
Skrivet av: Emil Jakobsson

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Helsingborg 1,88 nordicbet logo 1 000 kr
Oavgjort 3,5 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Djurgården 4,5 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,74 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,1 unibet logo 1 000 kr