Speltips/rek & odds: Helsingborg – Göteborg 27/10

Spelbloggare Publicerat: 27 oktober 2014
hif ifk 27/10
Foto: Bildbyrån

Allsvenskans två bästa målgörare – Vibe och Accam – står på varsin sida av planen när Helsingborg och Göteborg spelar om poängen på Olympia.

Från att ha varit med i nedflyttningsdramat – till att nu inneha en säker mittenplacering. Helsingborg har växt med säsongen, efter de smarta sommarvärvningarna. Nu är laget extremt svårslaget och innan den smått överraskande 0-2-torsken borta mot Falkenberg förra veckan hade man fem i följd utan förlust.

Inte minst är det offensiva spelet som utvecklats – och med en bättre omgivning har lagets storstjärna David Accam, som gjort sjutton strutar på tjugofyra matcher och med det är tvåa i den allsvenska skytteligan, vuxit.

Det vore en skräll utöver det vanliga om Skåneklubben lyckas behålla Accam även nästa säsong. De europeiska klubbarna står på kö efter årets totala succé.

På hemmaplan är HIF, enligt statistiken, bäst av samtliga lag utanför topp fem. Detta trots att man inte är bättre nia. Spelarna trivs inför hemmapubliken på Olympia.

Målvakten Pär Hansson, som sällan missar en match, har fått halsfluss och ställs vid sidan. Ersätter honom gör Andreas Linde som inte bara gör årsdebut, utan också allsvensk sådan. Även Darijan Bojanic, skadad, hamnar utanför truppen.

Stark derbyseger i bagaget

Målmaskinen Lasse Vibe och hans IFK Göteborg tar över andraplatsen vid seger här och säkrar då en Europabiljett, i och med att endast AIK skulle kunna passera dem i tabellen då. Kommer vara ett tokladdad IFK som reser till Skåne, stärkta av derbysegern mot Häcken senast.

Det var i andra halvlek IFK vände matchen mot Häcken med tre mål. Offensiven var lika vass som under de senaste veckorna. 3-2 slutade det efter ett tröstmål av Arkivou i slutminuten. Självklart gjorde Lasse Vibe en balja också.

Innan derbyt gjorde IFK ett riktigt bottennapp borta mot Norrköping där man förlorade med klara 0-3, men formen är ändå oerhört bra. Det är nämligen lagets enda förlust på de elva senaste matcherna.

Nio av IFK:s fjorton bortamatcher i serien har slutat oavgjort. Resultatraden; 3-9-2.

Gästerna saknar Martin Smedberg-Dalence och Diego Calvo. Båda avstängda.

Målformen håller i sig?

Unibet betalar i regel bra på målskyttespel – så även nu. Lasse Vibe är i sitt livs form och hittar nätet ur de mest oväntade vinklar och situationer.

Dansken har målat i fyra av de fem senaste matcherna. Nu kliver en orutinerad keeper in i HIF-målet, vilket – om än marginellt – ökar möjligheterna för en Vibe-balja.

2,40 får vi för målskyttespelet, vilket vi värderar som åtminstone tre tiondelar för högt.

Om spelaren inte startar annulleras spelet.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Helsingborg 3,55 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 3,60 betsafe logo 1 000 kr
Göteborg 2,10 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,45 betsafe logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,57 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Lasse Vibe ”anytime”
Odds: 2,40 (Jämför alla odds)
Bolag: Unibet (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 19:00, 27/10
TV:  cmorelivetre logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson