Speltips/rek & odds: Helsingborg – Halmstad 29/8

Spelbloggare Publicerat: 28 augusti 2014
HIF - HBK 29/8
Foto: Bildbyrån

Formstarkt mot formstarkt på Olympia. Både Helsingborg och Halmstad har chansen att studsa ifrån bottenträsket ytterligare.

Som jag nämnt i tidigare rekar; Helsingborg är en pånyttfödd fotbollsklubb och är en av de som för tillfället imponerar mest i serien. Från spillror har Roar Hansen fått samman ett slagkraftigt gäng med hjälp av några nyförvärv och nytänkande.
– Vi har haft en bra trend och hela tiden sagt att vi har ett bra lag. Stämningen har varit bra i laget, men däremot har vi inte riktigt hittat spelet hundraprocentigt ännu. Men vi vinner fotbollsmatcher, säger lagets assisterande tränare Karl-Gunnar Björklund till HIF.se.

Han antyder alltså på att det finns mer potential i truppen. Enligt mina bedömningar har spelet sett riktigt bra ut de senaste veckorna, men att det finns mer att hämta ur spelarna tvivlar jag inte heller på. Skulle truppen hållas hyfsat intakt till nästa år, kan det mycket väl bli guldstrid.

Det är tydligt att skåningarna satsar hårt på Svenska Cupen. Trots division två-motstånd i kvalmatchen till gruppspelet ställde man upp med en väldigt stark startelva. 4-1 blev resultatet i HIF:s favör.

I Allsvenskan är resultaten positiva. På de tre senaste har det blivit två vinster och en oavgjord. Man har inte förlorat på åtta matcher i serien, men ska nämnas att sex av dessa slutat med kryss.

Laget har klarat sig undan nya skador eller avstängningar.

Hemma på Olympia hämtas de flesta poängen. Statistiken på arenan är 4-5-1.

Hemmaseger och målfest?

Halmstad har flaxat till rejält och nu ska det mycket till om det ska bli degradering, som kändes ytterst relevant för några veckor sedan. Senast hämtade man in en pinne mot Elfsborg efter 1-1 på Örjans Vall. Johan Blomberg bjöd på den fantastiska kvitteringspärlan. Nu vill man bygga vidare på den insatsen mot Helsingborg.
– Om vi kan vara lika kompakta mellan lagdelarna som vi var i stora delar utav Elfsborgsmatchen, så tror jag vi har en stor fördel. Nyckeln är också att ha en fungerande/gemensam press så vi kan vinna tillbaka bollen snabbt/tidigt och högt i banan. Sen att vi gör fler mål än dom, haha, säger lagets vänsterback Viktor Ljung till Halmstads sektion på SvenskaFans.

Mycket kommer handla om själva presspelet, absolut. Det är en av de märkbara delarna i båda lagens spel som blivit bättre på sistone.

Halmstad har bara förlorat en allsvensk match på de sex senaste – den kom hemma mot Häcken. Annars har fyra vunnits och en slutat oavgjort. Just nu har man två raka bortavinster, men det är också de enda på hela säsongen.

Visst, HBK har bättre statistik de senaste veckorna, men vi värderar HIF som starkare och nu när man har hemmaplan tvekar vi inte en sekund på att sätta favoritstämpeln på dem. Smekmånaden lär ta slut för HBK, här. 1,70 för ettan känns dock lite snålt, så vi väljer att krydda på lite.

Det är två offensiva lag med märkbara brister i defensiven. I sex av HBK:s sju senaste har 2,5-målslinan överstigits. För HIF, fyra av de sex.

Halmstad borde kunna pilla in en boll på Olympia samtidigt som hemmalaget får in minst två. HIF att vinna & över 2,5 mål liras till överkomliga 2,38.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Helsingborg 1,70 williamhill logo 1 000 kr
Oavgjort 4,20 bwin logo 1 000 kr
Halmstad 5,50 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 2,30 betway logo 500 kr
Över 2,5 mål 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Helsingborg att vinna & över 2,5 mål
Odds: 2,38 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:00, 29/8
TV:  cmoresport logo viaplay logo tv4sport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, lagens fem senaste matcher:

Helsingborg
26/8 Torslanda – Helsingborg 1-4
22/8 Mjällby – Helsingborg 1-2
18/8 Häcken – Helsingborg 1-1
14/8 Helsingborg – Elfsborg 4-1
10/8 Helsingborg – Norrköping 0-0
Halmstad
24/8 Halmstad – Elfsborg 1-1
21/8 Örgryte – Halmstad 1-2 (efter förlängning)
18/8 Norrköping – Halmstad 1-2
14/8 Halmstad – Häcken 1-4
10/8 Halmstad – Djurgården 2-1

 

Skrivet av: Emil Jakobsson