Speltips/rek & odds: Helsingborg – Kalmar 3/10

Spelbloggare Publicerat: 2 oktober 2014
hif kff 3/10
Foto: Bildbyrån

Vi blickar mot Olympiastadion, där ensam fredagsmatch i Allsvenskan utspelas mellan Helsingborg och Kalmar.

Två klubbar här vars säsonger utvecklats helt olika. Kalmar öppnade extremt bra – för att nu sjunka allt längre ner i tabellen. Helsingborg var i början av sommaren aktuella att trilla ur serien – nu har man jobbat upp sig och hittas faktiskt en plats över fredagens motståndare, Kalmar, i serien.

Kalmar är totalt under isen med fyra förluster och ett kryss på lagets senaste matcher, men nedgången har pågått längre än så – den påbörjades egentligen redan efter vårsäsongen. Hade det inte varit för den fina starten hade smålänningarna varit inblandade i bottendramat, räknat till poängsnittet.

Som KFF:s form är skulle vi kategorisera dem i nivå med de absoluta bottenlagen. Inte minst som man uppträder på bortaplan, där man inte har vunnit på de tio senaste seriematcherna. På de här matcherna har det blivit tre kryss – och således sju förluster.

I KFF-truppen är Emin Nouri tillbaka efter skadeuppehåll. Stefan Larsson, Ismael, David Elm, Peter Westberg är fortsatt skadade. Tor Öyvind Hovda är avstängd.

Värde i ettan

Om vi tittar närmare på Helsingborg tror jag att det är ett lag som kan utmana toppen nästa år, självklart en del beroende på huruvida David Accam stannar eller icke. Nybygget, med ett flertal sommarvärvningar, har skördat stora framgångar. För tillfället har man endast en torsk på de tretton senaste allsvenska matcherna (5-7-1).

En del tappade poäng i och med alla oavgjorda, men på senare tid har kryssen ersätts av vinster och hemma på Olympia har bland annat AIK och Elfsborg besegrats under den här trettonmatchersperioden. Med marginal, dessutom. Det spelmässiga fungerar utmärkt, mycket tack vare innermittfältsparet Pålsson/Mårtensson som styr och ställer på ett imponerande sätt match efter match.

Sen kan vi inte blunda för Accams succé; fem mål på hans tre senaste matcher.

Bara Andreas Landgren och Mattias Lindström hittas på skadelistan i HIF.

Ja, vi ser en tydlig favorit i hemmalaget. Ettan till 1,73 gånger pengarna är bra. Kliv in så tidigt som möjligt. Stor risk för sänkning…

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Helsingborg 1,73 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 3,90 betsson logo 1 000 kr
Kalmar 5,25 betsson logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,10 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 2,5 mål 1,83 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Helsingborg att vinna
Odds: 1,73 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 19:00, 3/10
TV:  cmoresport logo viaplay logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson