Speltips/rek & odds: Holland – Lettland 16/11

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2014

holland lettland 16/11Holland står inför en måstematch i jakten på en direktplats till EM. Lettland står på andra planhalvan och hoppas kunna skrälla mot det formsvaga, men likväl namnkunniga landslaget.

Tre pinnar på lika många matcher; förluster mot Island och Tjeckien, en allt annat än övertygande seger mot Kazakstan. Är det här verkligen det Holland som plockade tredjeplatsen i sommarens världsmästerskap?

Formen är körd i botten – men vänskapsmatchen mot Mexiko lovade en del, i alla fall offensivt. Förvisso torsk med 2-3, men det fanns möjligheter att peta in fler bollar. Resultatet är således lite missvisande, kan tyckas. Lär ha blivit en del avslutningsövningar under veckan. Känslan är att det kan bli tal om ett målpartaj här.

Trots den ytterst tveksamma formen, borde det bli en hemmaseger här – det vågar jag nästan lova. Ettan betalar dock bara 1,18 och då blir det ingen investering.

Lettland har öppnat kvalet med två oavgjorda – Kazakstan och Turkiet – och en förlust, mot Island. Får väl ses som hyfsat bra sett till det mycket begränsade spelarmaterialet man har.

Säkert är i alla fall att Holland kommer att få jobba för segern. Lettland lyckas ofta hålla siffrorna hyfsat snygga, även mot tuffare motstånd. Krysset mot Turkiet visade att det finns styrka i kollektivet, som också kan skörda poäng.

Holland hade ju stora problem mot Kazakstan och låg, långt in i matchen, i underläge, men vände till slut på steken i slutminuterna. Lettland lyckades plocka en pinne borta mot det nämnda motståndet. Är möjligtvis någonting som kan sätta hopp i bortaspelarna till den här matchen. Med lite flyt, så finns chansen.

Fem hörnor på tre matcher

Vanligtvis hade ett handikappspel kunnat vara på plats i en sådan här match, men Holland är i så pass usel form att de blir oförutsägbara nu när de väntas krossa sina motståndare – och kanske bör göra så.

Vad vi däremot vet helt säkert är att Holland kommer att styra och ställa. Gästerna kommer kliva på defensiven direkt och lär stanna i försvarsposition matchen ut. Talar för att man kommer skapa få hörnor.

I de tre inledande kvalmatcherna har man sammanlagt  skapat ynka fem hörnsparkar. Även mot jämnbra motstånd skapar laget få. Förvånansvärt få, faktiskt.

Här är lagets hörnlina på 2,5 – och ett underspel känns på sin plats, inte minst när vi får mer än dubbla degen för spelet hos Bwin. Hade själv inte plitat ner en decimal över 1,80 för det.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Holland 1,18 bwin logo 250 kr
Oavgjort 8,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Lettland 21,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,95 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 1,45 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Lettland under 2,5 hörnor
Odds: 2,05 (Jämför alla odds)
Bolag: Bwin (250 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 18:00, 16/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson