Speltips/rek & odds: Husqvarna – Värnamo 7/10

Emil Jakobsson Publicerat: 7 oktober 2014

Husqvarna FF - IFK Värnamo 7/10 speltips 2014Livsviktiga poäng står på spel när jumbon Husqvarna tar emot Värnamo under tisdagen i Superettan. Här hittar ni vårt speltips samt all statistik inför matchen.

Husqvarna överraskade många under inledningen av säsongen när de knep sju poäng redan under de tre första omgångarna. Efter det har det bara blivit 13 poäng på 23 omgångar och laget ligger sist men än finns det hopp. Med ett par omgångar kvar och med en match mindre spelad än övriga lag har de bara tre poäng upp till Landskrona som ligger på en kvalplats i alla fall vilket skulle göra det möjligt att hänga kvar i Superettan.

Formmässigt har Husqvarna ryckt upp sig lite men det ser fortfarande blekt ut. De föll visserligen bara med uddamålet borta mot Sundsvall nu senast och innan det spelade de två raka oavgjorda. Men ser vi över de tio senaste matcherna har de åtta förluster och två oavgjorda.

På de nio senaste hemmamatcherna har de en seger, en oavgjord och sju förluster.

Åtta raka utan förlust mot Husqvarna

Gästande Värnamo har visserligen tre raka utan seger (två förluster och en oavgjord) men spelprogrammet har minst sagt varit tufft. Bortamatcher mot tvåan Sundsvall samt sjuan Degerfors och hemmamatch mot trean Ljungskile.

Innan det hade de tre segrar på fyra matcher i Superettan.

Husqvarna är betydligt mer överkomligt motstånd och även Värnamo har mycket att spela för men utan att känna kniven mot strupen på samma sätt som Husqvarna. De har fem poäng ner till en kvalplats och med en match mindre spelad.  Nog för att höja motivationen och fokusen men inte att det blir en blytung ryggsäck som förmodligen Husqvarna bär runt på just nu med tanke på hotet om nedflyttning.

Värnamo har även spelat bra mot just Husqvarna. De vann säsongens första möte och har tre raka segrar med en målskillnad på 5-0. Senast Husqvarna slog Värnamo var 2007, efter det har det blivit sex segrar för Värnamo och två oavgjorda.

Vi tror att Värnamo kommer reda ut det här och skapa ytterligare marginal ner mot kvalplatserna men med tanke på bortaplan försäkrar vi oss med spelet Värnamo vinner, pengarna tillbaka vid oavgjort vilket ger 1,91. Det är William Hill som erbjuder hela 1,91, Betsafe är till exempel nere på 1,71 för det spelet. Saknar ni konto hos William Hill får ni 1 000 kr bonus här. 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Husqvarna 2,8 nordicbet logo 1 000 +500 kr
Oavgjort 3,5 williamhill logo 1 000 kr
Värnamo 2,6 unibet logo 1 200 kr
Under 2,5 mål 2,25 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,67 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Värnamo vinner, pengarna tillbaka vid oavgjort
Odds: 1,91 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Tisdag 7/10 kl 19:20
TV:  tv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo