Speltips/rek & odds: HV71 – JYP Jyväskylä 7/10

Emil Jakobsson Publicerat: 7 oktober 2014

Speltips HV71 - JYP Champions Hockey League 7/10
Det är inte omöjligt men väldigt, väldigt svårt för HV71 att lyckas gå vidare från sin grupp i Champions Hockey League när de under tisdagen tar emot JYP Jyväskylä från Finland.

Champions Hockey League fungerar så att alla gruppvinnare och de fem bästa tvåorna avancerar till slutspelet. HV71 kommer sluta tvåa i sin grupp om de tar tre poäng mot JYP. Men det är väldigt tveksamt om det räcker då flera andra resultat måste gå deras väg för att de ska lyckas bli en av de fem bästa tvåorna. Av de elva lagen som ligger tvåa i sina grupper har samtliga fler poäng än HV71 har just nu vilket gör att HV71:s chanser mer är matematiska än rimliga.

En inte allt för vild gissning är att HV71 är fullt medvetna om att de i praktiken redan är utslagna och kommer lufta lite yngre spelare och mer eller mindre spela av matchen även om de givetvis kommer sikta på tre poäng. Men de kommer inte vara samma tändning och uppoffring som i ett viktigt möte i SHL.

Hockey är en sport där motivation väldigt ofta slår klass och gästande JYP har allt att spela för. Vid tre poäng är de garanterade avancemang till slutspelet. De kan även gå vidare om de tar till exempel två eller en poäng men då måste vissa resultat gå deras väg även om de just nu är en av de fem bästa tvåorna.

När lagen möttes i Finland i slutet av september vann JYP med 4-3 efter straffar. Det var HV71:s tredje förlust i CHL och mest troligt var det där de tappade möjligheten till avancemang.

Regerande mästare, vill försvara titeln

Formmässigt har HV71 två segrar på de fem senaste matcherna samtidigt som JYP har vunnit tre av de fem senaste.

Även om HV71 varit starka på hemmaplan den här säsongen tror jag på JYP här och spelar dem inklusive eventuell förlängning och straffar.

De har trots allt väldigt mycket att spela för samtidigt som HV71 egentligen inte har något att spela för. De har dessutom en bortamatch mot Leksand på torsdag och med tanke på att de förlorat fyra av fyra bortamatcher den här säsongen vill de givetvis bryta den trenden. Leksand är minst sagt ett överkomligt motstånd och min gissning är att HV71 ser det som ett perfekt tillfälle att bryta den negativa trenden med bortaförluster.

JYP är även regerande mästare då de vann European Trophy som det hetta förra säsongen och räkna med att de är ute efter att försvara sin titel.

När HV71 fokuserar på SHL tror vi att JYP har en väldigt fin möjlighet här och till oddset 2,2 för seger inklusive förlängning och straffar är spelet taget.

Ladbrokes som erbjuder oddset sticker verkligen ut hakan, Unibet erbjuder till exempel bara 2,0 för det spelet. Saknar ni konto hos Ladbrokes får ni 1 000 kr bonusspel här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
HV71 2,2 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,45 betsson logo 1 000 kr
JYP 2,8 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,67 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,4 nordicbet logo 1 000 + 500 kr

 

Speltips:

Speltips: JYP vinner inklusive förlängning/straffar
Odds: 2,2 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Tisdag 7/10 kl 20:05
TV:  svttjugofyra logosvtplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo