Speltips/rek & odds: Italien – Kroatien 16/11

Spelbloggare Publicerat: 16 november 2014

italien kroatien 16/11Italien och Kroatien har vunnit sina tre inledande matcher i EM-kvalet. Nu ska åtminstone en av trenderna ta slut, när de möts på San Siro under söndagen. 

Absolut, full pott efter tre omgångar är självklart bra, men Italien har knappast imponerat i inledningen av kvalspelet. Efter en stabil 2-0-seger borta mot Norge i premiäromgången, har man ”bara” vunnit med uddamålet mot blåbärsnationerna Azerbajdzjan och Malta. Är egentligen synonymt för Italien, som sällan briljerar; men ändå är en toppnation.

I snitt har det blivit två mål per match i Italiens matcher hittills. Defensiven är stabil – framåt lite trubbigt. I tre av de fyra senaste matcherna har nollan hållits. Sju mål har gjorts framåt, vilket är få sett till vilket typ av motstånd man drabbat samman mot.

Pirlo, Bonucci, Verratti och Montolivo är skadade och lämnas utanför truppen. Kroatien har å andra sidan fullt manskap.

Kroatien har vunnit – och hållit nollan – i de första tre matcherna mot Malta, Bulgarien och Azerbajdzjan. Mot det sistnämnda laget vann man med förkrossande 6-0. Italien vann bara med 2-1 mot dem. Sett till prestationerna och resultaten är det Kroatien som imponerat klart mest i grupp H.

För några dagar sedan spelade man en vänskapsmatch mot Argentina för att hålla igång benen. Man tog tidigt ledningen och höll den fram till halvtidsvilan, men i den andra halvleken kunde man inte stå emot den stjärnspäckade sydamerikanska jätten med Leo Messi i spetsen. 1-2 skrevs förlustsiffrorna.

Offensivt starkt Kroatien

Full pott för båda parterna, som nämnt. Men det har inte varit mot något jättekvalificerat motstånd, så här kommer deras första riktiga utmaning. Vinnaren, om vi får någon, kopplar ett hårt grepp om förstaplatsen i gruppen – och kan väl då mer eller mindre räkna in avancemanget, i och med att även tvåan tar sig direkt till EM.

Visst, Italien brukar inte bjuda på några målfester, men här kommer ett offensivt lagt Kroatien på besök. I exempelvis VM blev det över 3,5 mål i samtliga av lagets tre matcher. Mot Argentina nu senast blev det tre mål.

Sen ska inte Italiens defensiva skicklighet överskattas. Motståndet har ju inte varit speciellt vasst i EM-kvalet.

Här kommer båda lagen gå för segern. Kroatien reser inte till Milano för att be om ursäkt, snarare så att man bidrar till att det blir en böljande och chansrik tillställning.

Spelbolagen är ense om att det här kommer bli en målsnål match. Vi är inte lika säkra. Över 2,0 mål (pengarna tillbaka vid exakt två) synas till höga 1,95 gånger fläsket.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Italien 2,25 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,25 bwin logo 250 kr
Kroatien 3,75 williamhill logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,52 betsson logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,55 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,0 mål
Odds: 1,95 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 20:45, 16/11
TV:  eurosporttva logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson