Speltips/rek & odds: JVM, Sverige – Finland 2/1

Emil Jakobsson Publicerat: 2 januari 2015
JVM Sverige - Finland 2/1 2015 speltips
Foto: Bildbyrån

Äntligen dags för slutspel i JVM. Obesegrade Sverige ställs mot Finland i kvartsfinalen, en repris på JVM-finalen från 2014. 

Våra JVM-speltips fortsätter pricka rätt. Vi har levererat speltips till Sveriges fyra gruppspelsmatcher samt Kanada – USA och alla fem speltips har suttit. Nu siktar vi vidare med ett nytt speltips när Juniorkronorna ska jaga en semifinalplats.

Finland har haft en skakig väg till slutspelet men samtidigt har de haft en tuff grupp med både USA och Kanada. De inledde JVM med att förlora med 1-2 efter straffar mot USA, förlorade sedan med 2-1 mot Slovakien och förlorade sedan med 1-4 mot Kanada. Nu senast säkrade de slutspelsplatsen genom att slå Tyskland med blygsamma 2-0.

Sveriges väg till slutspelet har gått via 5-2 mot Tjeckien, 5-1 mot Danmark, 3-2 mot Ryssland och nu senast 5-1 i den betydelselösa matchen mot Schweiz. Det betyder att Sverige och Kanada var de enda lagen som gick genom gruppspelet med full pott, fyra segrar under ordinarie matchtid.

”Blir en hård nöt att knäcka”

Visst, Finland vann mot Sverige i finalen förra säsongen men det är väldigt många nya spelare i lagen och Sverige är helt rättvist tunga favoriter här.

– Det ska bli kul att möta finländarna. Vi har mött dem många gånger och känner varandra bra. Vi vet deras styrkor och svagheter. De är starkast på målvaktssidan så det blir en hård nöt att knäcka, säger backen Robert Hägg som var en av spelarna som var med i finalen förra säsongen till Aftonbladet inför kvartsfinalen.

Vi ser en tydlig matchbild framför oss. Finland har lyckats hålla nere siffrorna i alla deras matcher och har en grym målvakt i form av Ville Husso som räddat 96,77 procent av alla skott och bara släppt in 0,96 mål i snitt per match. Sverige lär samtidigt ha förlusten från förra säsongen i huvudet och det är mycket möjligt att de blir något försiktigare än de annars hade varit.  Finland har samtidigt givetvis koll på Sveriges giftiga power play och kommer hålla sig från onödiga utvisningar och hjälpa sin målvakt så mycket de kan.

Vårt spel för kvällen blir under 5,5 mål som betalar 1,75 hos William Hill (nya kunder får 1 000 kr bonus). Samtliga Finlands matcher under gruppspelet gick under 5,5 mål och tre av dem under 3,5 mål. Sveriges match mot Ryssland som var deras enda riktiga värdemätare under gruppspelet gick under 5,5 mål.

Med två skickliga målvakter och en slutspelsmatch tror vi att matchen går under 5,5 mål, precis som finalmötet förra säsongen.

Tips: 10 free spins, utan insättningskrav

Få 10 free spins utan krav på insättning hos Casumo. Om ni gör en insättning får ni en bonus upp till 400€ samt ytterligare 100 free spins. Lås upp erbjudandet här för att få era free spins.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Sverige 1,48 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 5,5 unibet logo 1 200 kr
Finland 5,9 betsson logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,75 williamhill logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,12 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,75 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 2/12 kl 21:00
TV:  svttjugofyra logosvtplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo