Speltips/rek & odds: Karlskrona – Asplöven 19/11

Emil Jakobsson Publicerat: 18 november 2014

Speltips och odds: Karlskrona - Asplöven 19/11 2014
Fem matcher från Hockeyallsvenskan under onsdagen. Här hittar ni vårt speltips till Karlskrona – Asplöven som sänds av Viasat Hockey. 

Överraskningslaget från Haparanda ligger fyra med hela 39 inspelade poäng efter fyra omgångar. De har med andra ord bara en poäng upp till Malmö på andraplatsen och tre poäng till Vita Hästen som toppar serien.

Formen är det verkligen inte något fel på heller. Asplöven har vunnit fyra raka matcher. Även på bortaplan fungerar spelet bra med två raka segrar och fem segrar på det åtta senaste bortamatcherna.

Men samtidigt har hemmaplan varit nyckeln till framgång när dessa två lag spelat mot varandra tidigare. Asplöven vann säsongens första möte mellan lagen med 5-3 hemma i Haparanda i början av oktober. Räknar vi in även förra säsongen har hemmalaget vunnit fem raka matcher.

Tredje raka förlusten

Karlskrona HK föll i den tuffa bortamatchen mot Malmö nu senast med 4-2. Det var däremot deras tredje raka förlust men två av dem har varit på bortaplan. De är nämligen väldigt starka hemma i Telenor Arena där de nu vunnit fyra av de fem senaste matcherna.

Med tanke på Asplövens formkurva och starka bortaspel och Karlskronas starka hemmaspel väljer vi att avstå 1×2-marknaden även om det givetvis finns frågetecken om Karlskronas form just nu. Vi kommer däremot testa underspelet då vi anser att bolagen satt linan något felaktigt. Delvis på grund av hur många mål Asplöven har i sina matcher på hemmaplan.

Hela nio av Asplövens tolv bortamatcher den här säsongen har gått under 5,5 mål. Till exempel har deras fyra senaste bortamatcher (26 oktober – 11 november) alla gått under 5,5 mål. Det kan jämföras med när de spelar på hemmaplan där åtta av elva matcher gått över 5,5 mål. Deras fyra senaste hemmamatcher har till exempel snittat hela 8,0 mål jämfört med 3,75 mål under deras fyra senaste bortamatcher.

För Karlskrona har visserligen bara fem av elva hemmamatcher gått under 5,5 mål men med tanke på motståndet och deras något skakiga form anser vi att under 5,5 mål som betalar 1,85  är ett riktigt bra spel. Karlskronas senaste hemmamatch slutade samtidigt 1-3 och vi hoppas på målsnålt även den här gången.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Karlskrona 2,05 bwin logo 250 kr
Oavgjort 4,15 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Asplöven 3,15 comeon logo 3 000 kr
Under 5,5 mål 1,85 ladbrokes logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,04 redbet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,5 mål
Odds: 1,85 (Jämför alla odds)
Bolag: Ladbrokes (1 000 kr bonusspel)
Spelstopp: Onsdag 19/11 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo