Speltips/rek & odds: Karlskrona – Vita Hästen 21/11

Emil Jakobsson Publicerat: 21 november 2014

Speltips och odds: Karlskrona - Vita Hästen 21/11 2014
Vita Hästen åkte på en sällsynt hemmaförlust nu senast mot AIK och jagar nu revansch på bortaplan mot ett hemmastarkt Karlskrona. Det lär bli tätt om poängen den här gången.

Karlskrona slog Asplöven med 3-1 i onsdags vilket bröt en svit om tre raka förluster. Men de är fortsatt starka hemma i Telenor Arena där de nu vunnit fem av de sex senaste matcherna. Under dessa sex matcher har de bara släppt in i snitt 1,8 mål per match.

Karlskrona lyckades även vinna säsongens första möte mot Vita Hästen efter straffar, den gången på bortaplan. Det är samtidigt en rejäl skillnad på hemma och bortaplan för Karlskrona som alltså vunnit fem av de sex senaste hemmamatcherna men förlorat fyra raka bortamatcher.

Gästande Vita Hästen förlorade som sagt hemma mot AIK nu senast och de förlorade även den senaste bortamatchen som var mot Rögle.

Ser vi till deras form har de vunnit en av de tre senaste men sex av de åtta senaste. Ser vi bara till bortaplan har de tre segrar på de fem senaste matcherna.

”Minimalt med risker på bortaplan

Men vi ser inte det bästa värdet i 1×2-marknaden. Precis som när Karlskrona tog emot Asplöven i onsdags (3-1) kommer vi spela underspelet. Karlskrona har som sagt en solid defensiv på hemmaplan och har två raka hemmamatcher nu som gått under 4,5 mål.

Men den främsta anledningen till underspelet är Vita Hästens otroligt täta bortaspel som fått många spelare runt om i ligan att tappa humöret.

– Ska alla lag börja anamma hur Vita Hästen spelar, vad har vi för hockey då?, sa bland annat Asplövens Oskar Nilsson till Viasat efter deras förlust mot hemma mot Vita Hästen.

De faller snabbt, stänger ytorna, pressar och spelar med minimala risker. Speciellt på bortaplan. Inget lag i Hockeyallsvenskan har haft fler bortamatcher som gått under 4,5 mål än Vita Hästen. För dem har hela åtta av tolv bortamatcher gått under 4,5 mål.

Deras två senaste bortamatcher hade totalt fyra mål under ordinarie matchtid till exempel.

För att höja oddset något väljer vi under 5,0 som betalar 2,0 istället för under 5,5 mål som betalar 1,58. Under 5,0 mål betyder att vi får pengarna tillbaka om det blir prick fem mål och vinner om det blir färre än fem mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Karlskrona 2,15 betsafe logo 1 000 kr
Oavgjort 4,15 comeon logo 3 000 kr
Vita Hästen 3,1 comeon logo 3 000 kr
Under 5,5 mål 1,58 betsson logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,38 ladbrokes logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Under 5,0 mål
Odds: 2,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 21/11 kl 19:00
TV:  viasathockey logoviaplay logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo