Speltips/rek & odds: Lazio – Cagliari 3/10

Spelbloggare Publicerat: 3 november 2014

lazio cagliariLazio och Cagliari fullbordar omgång tio i Serie A under måndagen. Vi ser en trend hos gästerna och tycker oss få ett bra odds på ett spel i den första halvleken.

Lazio hade fyra vinster efter varandra innan förra veckans match borta mot Hellas Verona. Vinstsviten blev bruten trots en 1-0-ledning en bit in i den andra halvleken, men med dryga tjugo minuter kvar så blev Cavanda utvisad och orsakade klumpigt en straffspark som sedan förvaltades av Luca Toni. 1-1 blev också slutresultatet och det var med bitter eftersmak för Lazio.

Vid en trea i denna batalj kliver Lazio upp flera platser i tabellen, till en tredjeplats – vilket borde vara en rimlig säsongsmålsättning för Stefano Piolis mannar.

På Stadio Olimpico är Lazio starka, vilket man visade i fjol – och även nu i början av denna säsong. Av fyra matcher på arenan har tre vunnits och en förlorats.

Formen är fin

Efter den tuffa säsongsinledningen har Cagliari ryckt upp sig rejält och har fått en del positiva resultat med sig mot svåra motståndare de senaste veckorna. Exempelvis vinsten mot Inter och kryssen mot Sampdoria och Milan är styrkebesked. Man har uppträtt orädda och med en härlig anfallsvilja.

Resan uppåt i tabellen har påbörjats och vid seger skulle man lyfta tre placeringar – något som inte känns helt omöjligt med tanke på lagets positiva formkurva.

Förra året var Cagliari rentav usla på bortaplan och hade bara en vinst på resande fot när säsongen summerades. Nu, efter fem spelade bortamatcher har man den fina resultatraden 2-1-2.

Tidigt mål och en svensk målskytt?

Vi ser en trend hos Cagliari – att man kliver in väldigt tufft i matcherna och de allra flesta målen man gjort – och förvisso släppt in – har kommit i den första halvleken. Ofta är det tal om väldigt tidiga mål.

Nu står ett formstarkt Lazio på andra sidan planen och de kommer inte tillåtas bli tillbakatryckta och istället bjuda upp till dans. Känslan säger att det kan bli en svängig och underhållande inledning på matchen.

Båda lagen har ett högt målsnitt i sina matcher och ja, här tror vi att det kommer lossna tidigt. Första målet mellan minut 1 och 28 spelas till godkända 1,80 gånger pengarna som huvudspel. Hittas hos Nordicbet.

Vid sidan om det skickar vi in en pollett på att svenskmittfältaren Albin Ekdal hittar nätet till fullständigt galna 12,0 gånger degen hos Unibet. Att näst bästa bolag ligger nere på 7,0 säger en hel del om vilken missräkning detta är av Unibet.

Albin har sett vass ut på sistone och gjort fyra baljor på de fem senaste matcherna från sin mittfältsposition. Visst, tre kom i en och samma match, men han har verkligen visat sig farlig framför målet.

Hade väl accepterat 6-7,0 gånger pengarna för målskyttespelet, men nu får vi som nämnt oddset 12,00. En självklar investering.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Lazio 1,59 unibet logo 1 200 kr
Oavgjort 4,10 comeon logo 3 000 kr
Cagliari 6,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,15 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,75 titanbet logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Första målet innan matchminut 28
Albin Ekdal målskytt ”anytime”
Odds: 1,80 (Jämför alla odds) / 12,00 (Jämför alla odds)
Bolag: Nordicbet (1 000 kr bonus + 500 kr gratisspel)
Unibet      (1 200 kr bonus)
Spelstopp: Måndag 21:00, 3/11
TV:  tvfyrasport logo bet365 logoRegler och villkor gäller. (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Preliminära startelvor publiceras oftast på matchdag och ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson