Speltips/rek & odds: Leksand – Färjestad 11/9

Emil Jakobsson Publicerat: 10 september 2014

Leksand - Färjestad speltips 11/9 2014
Två klassiska lag inom svensk ishockey ställs mot varandra under torsdagen när Leksand tar emot Färjestad hemma i Tegera Arena. Här hittar ni vårt speltips och allt inför matchen.

Leksand kom sjua förra säsongen när de var tillbaka i högsta serien för första gången sedan 2005-06. Men på grund av de nya reglerna inför förra säsongen var de tvungen spela play in för att nå slutspelet men där slog HV71 ut dem efter 2-1 i matcher.

Ser vi till truppen sticker deras tapp av Patrik Hersley ut. Han slog alla tiders målrekord för en back i SHL förra säsongen då han dundrade in 24 mål och var en gigant speciellt i numerärt överläge.

Men Leksand har även plockat in en hel del spännande namn som bland annat Jack Connolly från just Färjestad samt Tomi Sallinen som spelade VM för Finland i våras. De har även förstärkt med två mästare i form av Jonas Frögren från Skellefteå och Toni Kähkönen som vann finska ligan med Kärpät förra säsongen.

Färjestad kom femma under grundserien förra säsongen men tog sig sedan hela vägen till finalen där man föll mot Skellefteå.

Värmlänningarna har ett riktigt intressant nyförvärv i Jakub Klepis från KHL som spelade VM för Tjeckien i våras. De har även plockat in en trio från Luleå i form av Anton Hedman, Daniel Gunnarsson och Linus Persson.

Färjestad var bättre på bortaplan

Förra säsongen vann Leksand de tre första matcherna mot Färjestad men Färjestad är som vanligt bäst mot slutet av säsongen och vann de två sista matcherna mot Leksand med 4-0 respektive 5-1.

Värt att notera är även att hemmalaget vann fyra av fem gånger när lagen möttes förra säsongen. Leksand lyckades vinna en match med uddamålet i Karlstad i september.

Trots att hemmaplan var avgörande i deras inbördes möten var faktiskt båda lagen bättre på bortaplan förra säsongen. Färjestad var seriens åttonde bästa hemmalag men fjärde bästa bortalag. Leksand rankades som SHL:s nionde bästa hemmalag men sjunde bästa bortalag.

Under försäsongen vann Leksand sex av nio matcher och Färjestad bara tre av sju.

Men Färjestad inleder sällan säsongerna starkt och har sett lite skakiga ut i CHL vilket gör att vi avstår 1×2-marknaden. Vi testar i stället över 4,5 mål till oddset 1,81. Förra säsongen gick tre av fem matcher över 4,5 mål och de två som gick under landade båda på fyra mål.

Försäsong är visserligen försäsong men Leksand har snittat 5,55 mål per match och Färjestad 5,85.

Nu när det är premiär lär Leksand vilja bjuda hemmapubliken på fin hockey och defensiven sitter nästan aldrig perfekt direkt i den första omgången. Fyra av Färjestads fem första matcher förra säsongen gick till exempel över 4,5 mål.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Leksand 2,7 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 4,1 comeon logo 3 000 kr
Färjestad 2,45 betsson logo 1 000 kr
Under 5,5 mål 1,55 betsson logo 1 000 kr
Över 5,5 mål 2,6 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 4,5 mål
Odds: 1,81 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 11/9 kl 19:00
TV:  cmoresport logocmorelivefyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo