Speltips/rek & odds: Leksand – Linköping 8/1

Emil Jakobsson Publicerat: 8 januari 2015
Leksand - Linköping SHL speltips 8/1 2015
Foto: Bildbyrån

Leksand stod för säsongens bottennapp borta mot Luleå i tisdags och blev totalt utspelade. Under torsdagen väntar ett formtoppat Linköping hemma i Tegera Arena.

Leksand saknade bland annat Fabian Brunnström, Oscar Alsenfelt och Kevin Kapstad på grund av sjukdom nu senast mot Luleå. Dessutom fick både Johan Ryno och David Åslin kliva av på grund av skador. De som väl fanns på isen stod samtidigt för en av säsongens absolut bottennapp. Luleå vann skotten i de två första perioderna med förkrossande 33-6 och hade en 3-0-ledning att gå på.

Leksands tränare Andreas Appelgren var uppgiven efter 3-0-förlusten mot Luleå.

– Det räckte inte med de här 18 minuterna i paus för att gå igenom det som är mindre bra. Vi spelar vår sämsta period för hela året. Det är ingenting som stämmer. I grund och botten tycker vi synd om oss själva och det är inte som vi inte tror på oss. Det är inte synd om någon i det här laget, utan det här är något vi måste ta tag i, sa han efter matchen till Aftonbladet.

Förlusten var Leksands andra raka och även på hemmaplan där de brukar vara starka har de förlorat två av deras fyra senaste.

Vunnit fem av sex på bortaplan

Gästande Linköping slog samtidigt SHL:s formstarkaste lag nu i tisdags, de fick hela 5-2 mot HV71 som innan matchen mot Linköping hade vunnit nio av deras tolv senaste matcher.

Linköping har nu vunnit 9 av deras 13 senaste matcher och spelet på bortaplan har sett riktigt bra ut. De har nämligen vunnit fem av deras sex senaste bortamatcher. Linköping vann även senaste mötet mot Leksand med 4-2 och vi tror att de vinner under torsdagen trots bortaplan.

Men med tanke på risken för ett oavgjort resultat efter 60 minuters spel testar vi moneyline tvåan, alltså inklusive övertid och straffar. Även om Leksand får tillbaka några av sina sjuka och skadade spelare var insatsen nu senast skrämmande svag och Linköping imponerade samtidigt mot HV71 och har spelat bra ishockey på bortaplan under december.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Leksand 2,85 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Oavgjort 3,85 betsafe logo 1 000 kr
Linköping 2,35 betway logo 500 kr
Under 4,5 mål 2,06 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 1,75 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Linköping vinner, inklusive övertid/straffar
Odds: 1,8 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 8/1 kl 19:00
TV:  cmorelivefyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Skrivet av: Thomas Mäkitalo