Speltips/rek & odds: Lens – Nice 19/12

Spelbloggare Publicerat: 19 december 2014

Lens - Nice spelitps Ligue 1Blicken riktas mot norra Frankrike och Amiens, där Lens och Nice står för fredagsunderhållningen i Ligue 1.

Lens är nere i det röda området i tabellen och trånar efter en vinst, vilket det blivit få av på sistone trots en del stärkande prestationer. Man har bara vunnit en av de åtta senaste matcherna, men kommer ändå till den här matchen med en bra känsla efter att ha spelat oavgjort – 3-3 – borta mot Montpellier förra veckan.

Offensivt var det en briljant insats, men defensivt; nja. Däremot finns det en logiskt förklaring – båda de ordinarie mittbackarna Loick Landre och Ahmed Kantari saknades. Duon är alltjämt borta och det kommer krävas en bättre prestation från Ba-Cavare som tillfälligt flyttats in på de centrala backposterna.

Detta kommer självklart gästerna försöka utnyttja. Om man får in bollarna i straffområdet, då kommer chanserna och sålunda målen komma.

Defensiva avbräck för bägge lagen

Nice är drabbat av flera skador och två avstängningar och är lite tunna för tillfället. Den offensive och målfarlige mittfältaren Carlos Eduardo fick syna det röda kortet redan i första halvlek borta mot starka Saint-Etienne, men laget lyckades ändå kriga sig till en ett 0-0-resultat och inkasserade därmed en frisk pinne.

Men det är inte bara offensivt man saknar spelare. Balansspelaren Nampalys Mendy är även han avstängd – ett minst lika tufft avbräck som Eduardo.

Det är alltså två parter som är decimerade i defensiven, även om situationen är klart värre för Lens. Med rådande förutsättningar tycker jag det mesta talar för en målrik historia på Stade de la Licorne.

Det har blivit över 2,5 mål i hälften av Nices bortamatcher. Bara tre av Lens åtta hemmamatcher har överstigit linan, men nu saknas ju båda mittbackarna. Blir tufft att hålla rent bakåt då.

Överspelet betalar 2,25 gånger pengarna hos en rad olika spelbolag. Skruvar upp insatsen till en bit över medel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Lens 2,50 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Oavgjort 3,20 ladbrokes logo 1 000 kr
Nice 3,00 betway logo 500 kr
Under 2,5 mål 1,66 unibet logo 1 200 kr
Över 2,5 mål 2,25 williamhill logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Över 2,5 mål
Odds: 2,25 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Fredag 20:30, 19/12
TV:  tvfyrasport logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Statistik, jämför lagen:

Väntade startelvor:

Ca 30-40 minuter innan avspark uppdateras det automatiskt till de officiella startelvorna.

Skrivet av: Emil Jakobsson