Speltips/rek & odds: Ljungskile – Gefle 6/11

Spelbloggare Publicerat: 5 november 2014
lsk gefle 6/11
Foto: Bildbyrån

Kvaldrama väntar mellan Ljungskile och Gefle. Den första av två matcher spelas på Skarsjövallen. Vem får bäst utgångsläge till det avgörande mötet i Norrland? 

Ljungskile har varit årets utropstecken i Superettan och mot alla odds varit uppe och fajtats i toppen av serien tillsammans med Hammarby och Sundsvall. Upp till dessa klubbar hade man bara en pinne när serien summerades och krysset i den näst sista omgången blev förödande för tabellplaceringen.

Hur som helst. I hela tjugofem matcher är LSK obesegrade, vilket innebär att man kommer till det här kvalet med en bra känsla. På Skarsjövallen har laget varit solida och vunnit elva matcher, kryssat tre och endast förlorat en.

Gefle har gjort det till en vana att klara det allsvenska kontraktet med minsta möjliga marginal de senaste åren, men man blev ju som bekant blivit av med trotjänaren, Pelle Olsson, innan säsongen – och det kan mycket väl innebära slutet på sejouren i det svenska finrummet, i alla fall tillsvidare.

Det vore en ren lögn att påstå att Gefle varit bra i år, men i slutet av säsongen gjorde laget ett uppsving, även om det inte räckte för att undvika kvalet. I den sista omgången besegrades Helsingborg med 2-1 och tre omgångar innan dess vann man med samma siffror borta mot Djurgården. Så, två vinster på de fyra sista matcherna. Resterande två matcher förlorades.

Vi har två nära på intakta trupper. Emil Bellander, anfallare i Gefle, är ensam att missa matchen.

Minimalt risktagande?

Är det en klassiskt krampaktig kvaltillställning vi har framför oss i det första mötet? Antagligen. Gräsmattan på Skarsjövallen är inte direkt sommarfin och självklart svårspelad såhär i november. Sen är det framförallt så att match nummer ett i dessa kvalmöten tenderar att bli mindre fartfyllda och därmed målsnålare, då lagen skräcks av att gå bort sig.

Annars är det väl två hyfsat jämnstarka lag på pappret med en del liknande egenskaper. Båda är försvarsstarka; LSK släppte in minst mål i Superettan och Gefle minst av lagen på den undre tabellhalvan i Allsvenskan.

Tror vi kommer få se ytterst lite risktagande från båda håll om det står sig oavgjort i slutskedet av matchen. Vid fall av en uddamålsledning för Ljungskile tror jag inte heller att Gefle kommer riskera att kliva på tokoffensiven, utan försöker i så fall vända på det hela i hemmamötet.

Under 2,5 mål är absolut ett tänkbart spel, men vi testar istället en specialare som vi finner stort värde i; inget mål mellan matchminut 76-90 till 1,70 gånger pengarna hos William Hill. Kan exempelvis jämföras med ComeOn! som betalar en tiondel mindre för samma spel.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ljungskile 2,25 bwin logo 250 kr
Oavgjort 3,25 betway logo 500 kr
Gefle 3,40 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Under 2,5 mål 1,75 titanbet logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 2,08 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Inget mål mellan minut 76-90
Odds: 1,70 (Jämför alla odds)
Bolag: William Hill (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 18:30, 6/11
TV:  tvtolv logo (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson