Speltips/rek & odds: Ljungskile – Varberg 2/11

Spelbloggare Publicerat: 1 november 2014

syrianska ljungski 24/10Varberg spelar för hedern och enstaka placeringar när man reser till Ljungskile där hemmalaget har chansen på en direktplats upp till det svenska finrummet, Allsvenskan.

Ljungskile har överraskat allt och alla detta år. Tippade på den undre tabellhalvan inför säsongen – nu slåss man om en plats till Allsvenskan. Kvalplatsen man innehar just nu är den sämsta möjliga placeringen att hamna på, men blir det vinst samtidigt som övriga resultat går vägen blir det direktuppflyttning för laget.

Med tjugotre matcher i följd utan förlust i Superettan ser Ljungskile oerhört starka ut, men många av de här matcherna har slutat oavgjort och därav har man inte lyckats knipa varken första- eller andraplatsen. 12 av de 29 matcherna i serien har slutat med kryss – och med det har man högst nummer i den kolumnen av samtliga seriekonkurrenter.

Nu senast stod man för ett bottennapp och klarade bara 1-1 borta mot Syrianska, vilket innebar att andraplatsen tappades. Ska dock nämnas att man är klart bättre på hemmaplan. 33 av de 57 inkasserade poängen har kommit på Skarsjövallen, trots en match mindre spelad hemma.

Lite väl stora favoriter?

Varberg såg riktigt heta ut mot Värnamo nu senast när man vann med tennissiffrorna 6-2. I och med det bröts en sex matcher lång vinstfri svit och självförtroendet lär med det ha blivit återfunnet. Inför sista omgången hittas laget i mitten av tabellen, med enstaka placeringar och hedern att spela för. Motivationen ska det inte vara något problem med, i alla fall enligt tränaren Jörgen Wålemark.
– … är viktigt för oss med så bra placering som möjligt med tanke på placeringsbonus. Gäller för oss att spela ut och jobba hårt hela matchen, säger han i en intervju med LSK.se

Innan den här 6-2-vinsten mötte man Sundsvall på bortaplan och då blev det förlust med 1-2 efter ett sent avgörande signerat Pa Dibba. Hur som helst så höll man nivån uppe och ställde till med problem för Giffarna.

Trots förutsättningarna, där LSK har allt i världen att spela för, tycker vi att spelbolagen ställt ut hemmalaget som lite väl stora favoriter.

Dessutom vet vi att Superettan är en jämn serie och så extremt mycket ska inte skilja mellan dessa två lag. Varberg har bara torskat en av de åtta senaste matcherna med mer än ett mål och LSK vinner ändå relativt sällan med större siffror.

Varberg +1,5 mål plockar vi till 1,92 hos Bet365.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Ljungskile 1,36 ladbrokes logo 1 000 kr
Oavgjort 5,00 unibet logo 1 200 kr
Varberg 9,00 bet365 logoRegler och villkor gäller. 1 000 kr
Under 2,5 mål 2,75 williamhill logo 1 000 kr
Över 2,5 mål 1,52 betsson logo 1 000 kr

 

Speltips:

Speltips: Varberg +1,5 mål
Odds: 1,92 (Jämför alla odds)
Bolag: Bet365 (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Söndag 15:00, 2/11
TV:  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

Statistik, jämför lagen:

Startelvor:

Uppdateras ca 30-40 minuter innan avspark.

Skrivet av: Emil Jakobsson