Speltips/rek & odds: Luleå – Frölunda 4/12

Emil Jakobsson Publicerat: 3 december 2014
SHL: Luleå - Frölunda 4 december 2014 speltips & odds
Foto: Bildbyrån

Krislaget Luleå lyckades vinna med 5-2 borta mot finska Lukko Rauma i CHL i tisdags. Frågan är om de kan ta med det spelet in till SHL när tvåan Frölunda kommer på besök?

Luleå har det verkligen tufft nu, de slog nyligen rekord i flest antal raka förluster i föreningens historia. Laget har sex raka matcher utan en enda poäng i SHL och bara en trepoängare på 16 matcher. Visst, de har några övertids och straffsegrar under den perioden men en trepoängare på 16 omgångar är verkligen uselt.

Laget offensiv har gått i baklås samtidigt som försvaret uppträder förvirrat, inte minst när de kommer under press i egen zon. Vilket de ofta gör med tanke på deras svaga uppspel.

Luleå har bara gjort fyra mål på de fyra senaste SHL-matcherna och samtidigt släppt in 25 mål på deras sex senaste matcher, ett snitt på 4,1 mål per match. Även om det ”bara” var CHL i tisdags såg det ut som att många av spelarna var väldigt lättade efter deras 5-2-seger. Min gissning är att de kommer spela mer avslappnat mot Frölunda med tanke på segern i tisdags.

Luleå har även spelat väldigt jämnt mot Frölunda tidigare under säsongen, både matchen i Luleå men även nu senast i Göteborg har det krävts förlängning för att hitta en vinnare. Matchen i Luleå vann Frölunda med 3-2 efter straffar och nu senast blev det 2-1 efter förlängning till Frölunda.

Flest förlängningar i SHL

Frölunda föll med 3-1 mot HV71 nu senast i SHL och i tisdags förlorade de borta mot IFK Helsingfors i CHL med 2-1. Innan de förlusterna hade de däremot fem raka segrar men tre av dem var efter förlängning/straffar. Faktum är att Frölunda är det laget som spelar överlägset flest förläningar i SHL. Hela elva av deras 26 matcher den här säsongen har gått till förlängning, i snitt 42 procent av matcherna. Som jämförelse har bara tre av Leksands 26 matcher gått till förlängning.

Ser vi över deras matcher den senaste tiden har tre av fem gått till förlängning och vi tror det finns en stor möjlighet för det även borta mot Luleå. Norrbottningarna andas ny luft efter 5-2-segern i CHL och förra gången de återvände till SHL efter spel i CHL vann de två raka matcher.

Med tanke på att vi får oddset 4,0 vilket motsvarar 25 procents sannolikhet är det ett givet spel. Frölunda har som sagt spelat 42 procent oavgjorda vilket inkluderar tre av deras fem senaste matcher och båda mot Luleå tidigare under säsongen.

Mobilbet som erbjuder det högsta oddset på krysset ger alla nya kunder 100 kr gratis utan krav på insättning. När vi väl gör en insättning får ni 800 kr att spela för när ni sätter in 200 kr.

Hämta er hundralapp från Mobilbet här.

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Luleå 2,85 comeon logo 3 000 kr
Oavgjort 4,0 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Frölunda 2,35 ladbrokes logo 1 000 kr
Under 2,5 mål 1,95 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Över 4,5 mål 1,9 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Oavgjort efter tre perioder
Odds: 4,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Mobilbet (100 kr gratis utan krav på insättning)
Spelstopp: Torsdag 4/12 kl 19:00
TV:  cmorelivetre logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo