Speltips/rek & odds: Luleå – HV71 13/12

Emil Jakobsson Publicerat: 13 december 2014
SHL: Luleå - HV71 13/12 2014 speltips
Foto: Bildbyrån

Luleå Hockey har gått från SHL:s formsvagaste lag till ett av de hetaste efter fem raka segrar. Under lördagen tar de emot HV71, ett lag de brukar trivas mot.

HV71 har verkligen inte lyckats mot just Luleå. De har förlorat säsongens två första matcher, 2-3 efter förlängning på hemmaplan nu senast och innan det föll de med 2-1 uppe i Luleå. HV71 har nu förlorat 13 av de 15 senaste matcherna mellan lagen. En smått otrolig svit med tanke på hur starka HV71 oftast är. Senast HV71 lyckades vinna uppe i Coop Norrbotten Arena var efter förlängning 2011, senaste segern under ordinarie matchtid var i januari 2010, snart fyra år sedan.

Frågan är om HV71 kan bryta den trenden under lördagen innan SHL går på landslagsuppehåll fram till 26 december.

Hemmstarkt mot bortasvagt

Luleå var samtidigt väldigt pressade här tidigare med sex raka förluster och många fans skrek efter att tränaren Joakim Fagervall skulle sparkas. Men nu har laget plötsligt fem raka segrar (två i CHL och tre i SHL). Nu senast stod de för en upphämtning borta mot Leksand som garanterat höjde moralen i gruppen. De låg under med 2-0 trots att de var det bättre laget med drygt tio minuter kvar av  matchen. Men norrbottningarna gjorde två mål, tvingade fram förlängning och väl där höll sig Per Ledin framme och skickade in 3-2-pucken.

På hemmaplan har de vunnit fem av deras sju senaste matcherna, bland annat de två senaste.

När HV71 gästade Färjestad i förra omgången spelade vi inför matchen att de skulle få oavgjort och 2-2 stod sig inför den tredje perioden men väl där tappade HV71 och förlorade matchen med 4-2. Förlusten var deras tredje raka och det är inget tvivel om att HV71 trivs bäst på hemmaplan. De har faktiskt förlorat fem av deras sju senaste bortamatcher.

Vinner första perioden till oddset 3,0

Luleå har visserligen vunnit ett par raka matcher men det har varit tuffa och täta matchen där motståndarna lika gärna kunnat få in en puck i slutet. Vi vågar oss därför inte på ettan utan testar spelet att Luleå startar bäst och vinner första perioden vilket ger fina 3,0 gånger pengarna.

HV71 har bara gjort första målet i fyra av säsongens 15 bortamatcher vilket är otroligt uselt, bara Leksand och Brynäs har sämre siffror att visa upp. Luleå har samtidigt gjort första målet i 8 av 14 hemmamatcher den här säsongen. De vann även första perioden nu senast hemma mot Brynäs och brukar inleda starkt men tappar allt för ofta i andra och tredje perioden.

Visst, första perioden kan mycket väl sluta 0-0, 1-1 eller 0-1. Men vi får alltså hela tre gånger pengarna på att ett formstarkt lag med fina resultat på hemmaplan ska vinna första perioden mot ett formsvagt lag med mängder av förluster på bortaplan bakom sig. Spelet lockar ännu mer när man väger in hur otroligt svårt HV71 har haft det mot Luleå under tidigare matcher.

Man får till exempel bara 1,83 som bäst på att Luleå gör första målet. Då känns spelet att de vinner första perioden till 3,0 riktigt saftigt.

 

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Luleå 2,4 mobilbet logo 100 kr utan insättning
Oavgjort 3,85 comeon logo 3 000 kr
HV71 2,8 bwin logo 250 kr
Under 4,5 mål 1,86 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 1,95 bwin logo 250 kr

 

Speltips:

Speltips: Luleå vinner första perioden
Odds: 3,0 (Jämför alla odds)
Bolag: Titanbet (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Lördag 13/12 kl 18:30
TV:  cmoresport logocmorelivefyra logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo