Speltips/rek & odds: Luleå – Leksand 20/11

Emil Jakobsson Publicerat: 20 november 2014
SHL: Luleå - Leksand speltips 20 november
Foto: Bildbyrån

Luleå hade fyra raka segrar i ryggen, bland annat monstervändningen i Salzburg när de gick på en rejäl nit borta mot Brynäs i tisdags. Gävlelaget vann med 7-2 och frågan är om Luleå kan studsa tillbaka hemma mot jumbon Leksand?

Hemma i Coop Norrbotten Arena har Luleå vunnit tre raka matcher (Linköping, Färjestad och Växjö) men två av segrarna har varit efter straffar. Faktum är att tre av Luleås fyra senaste segrar kommit efter förlängning eller straffar. Frågan är om laget började tappa den hungern som krävs för att vinna hockeymatcher när de reste till Gävle och stod för säsongens sämsta insats?

–Jag tycker det är en 7–2-match. Brynäs är totalt överlägset. Prestation och ödmjukhet är oftast en gemensam nämnare. Brynäs är etta och tvåa på varje puck, vi är inte ens i närheten, sa Luleås tränare Joakim Fagervall till Sportbladet efter matchen.

Det var inte heller någon överdrift av en tränare som är på dåligt humör efter en förlust. Luleå var verkligen urusla och 7-2 var nästan i underkant.

Vunnit tre av fyra matcher

Gästande Leksand tog samtidigt tre nya poäng hemma mot Djurgården nu senast efter en 5-3-seger. De har verkligen börjat varva upp och vunnit tre av deras fyra senaste matcher samt fem av de åtta senaste.

Däremot har de inte vunnit på bortaplan sedan den 18 oktober när de slog Örebro, efter det har det blivit fyra raka förluster.

Leksand förlorade även hemmamötet mot Luleå i september med hela 8-0, men det var mitt under deras värsta kris under inledningen av säsongen. De spelar som ett helt annat lag och känslan är att det bara är en tidsfråga innan de även lyckas vinna en bortamatch.

Deras tre senaste bortaförluster har trots allt varit med uddamålet eller ett mål i tom bur sista minuten som utökat ledningen till två mål.

Fyra av fem matcher gick till förlängning

Vi kommer testa dubbelchansen X2 här och det beror delvis på Leksands fina formkurva och att en bortaseger kommer allt närmare men framförallt det faktum att Luleå verkar vara totalt under isen just nu. Förlusten mot Brynäs var något utöver en vanlig förlust.

Dessutom har Luleå bara vunnit en av deras elva senaste matcher under ordinarie matchtid. Förra säsongen gick fyra av fem matcher mellan lagen till övertid, bland annat samtliga tre matcher uppe i Coop Norrbotten Arena.

Dubbelchansen X2 betalar fina 2,16 hos Betsson och vi hugger det oddset direkt.

Tillfällig kampanj: 1 000 kr gratisspel!

Betway erbjuder vanligtvis ett gratisspel värt 500 kr för sina kunder. Men fram till den 14 december har de nu höjt gratisspelets värde till hela 1 000 kronor!

Hämta ditt gratisspel här

Bästa oddsen just nu:

Spel Odds Bolag Bonus
Luleå 1,75 nordicbet logo 1 000 + 500 kr
Oavgjort 4,35 comeon logo 3 000 kr
Leksand 4,5 williamhill logo 1 000 kr
Under 4,5 mål 1,99 comeon logo 3 000 kr
Över 4,5 mål 1,88 unibet logo 1 200 kr

 

Speltips:

Speltips: Dubbelchans X2
Odds: 2,16 (Jämför alla odds)
Bolag: Betsson (1 000 kr bonus)
Spelstopp: Torsdag 20/11 kl 19:00
TV:  cmorehockey logotv4sport logo  (TV-tablå)

Rösta: Vem tror ni på?

 

Skrivet av: Thomas Mäkitalo